Ydelser
Som en af landets største landinspektørvirksomheder løser vi både traditionelle og specialiserede opgaver. Det kræver, at vi hele tiden holder os i front med den nyeste viden. Vi kalder det Viden i Tiden. Og at vi tilbyder de skarpeste ydelser og metoder, som bliver til Løsninger i tiden hos vores kunder.
Herunder finder du en alfabetisk oversigt over vores samlede ydelser – lige fra opmåling og afsætning til byudvikling, 3D scanning og klimatilpasning.
Du kan også søge efter en ydelse i søgefeltet øverst til højre på siden. Klik på den enkelte ydelse og læs mere.
Vil du se, hvad vi specifikt tilbyder din branche eller dig som privat kunde, så find din indgang til vores ydelser under menupunktet Brancher.
- Ortofoto til visualisering og digitalisering i 2D
- Højdemodeller
- Volumenberegning
- Differensanalyse
- Visualiseringsbilleder
- Panoramabilleder
- Inspektionsbilleder
- 3D mesh modeller
Specialiserede droneprodukter
Vi tilbyder også mere specialiserede droneopmålings produkter bl.a. LIDAR-scanning og ekkolodsmåling fra drone. Her anvendes specialiserede sensorer specifikt udarbejdet til dronevirksomhed.
Droneteknologien kan i nogle tilfælde erstatte traditionel opmåling som eksempelvis fladenivellement. Her vil vi med droneteknologien kunne indsamle data langt hurtigere og med høj detaljeringsgrad - det vil eks. sige med et par centimeter mellem hvert punkt.
LIDAR scanning - droneopmåling igennem vegetation
Flyves der med drone i områder med høj vegetation, vil LIDAR scanningen havde en betydelig fordel, da denne har mulighed for at måle ”igennem” vegetation og derved give en langt bedre beskrivelse af overfladen.
Drone data udstilles via Cloud Connect dataportal
Dronebilleder og tilhørende dronedata kan udstilles via Geopartners egen portal Cloud Connect. På den måde er det enkelt at dele store datamængder på tværs mellem flere brugere. Cloud Connect har også mulighed for automatisk udstilling af ortofoto som WMS-tjeneste direkte over i GIS. Dette giver mulighed for at arbejde direkte videre med dronebillederne i eget GIS miljø.
Droner kan også anvendes til løbende monitorering
Dronen er særdeles velegnet til løbende monitorering af større byggepladser og dækker et areal på op til 50 hektar på 35 minutter. Med dronen skaber vi hurtigt og effektivt overblik over, hvordan dit projekt skrider frem.
Kontakt mig for at høre mere om droneopmåling:
Få digitaliseret drænkort
Ældre drænkort kan være vanskelige at orientere sig ud fra og viser stort set kun selve drænene. Da de samtidig ofte eksisterer i papireksemplar, er der også stor risiko for, at de kan gå tabt.
Vi digitaliserer drænkortet, så du som landmand bedre får overblik over, hvor på marken drænene er placeret. Skal du etablere nye dræn eller reparere gamle dræninger, foretager vi opmåling og registrering ved hjælp af både GPS og droneoverflyvning. Kortgrundlaget og de nye opmålingsdata forbedrer dit overblik og gør det lettere for dig senere at genfinde drænene.
Se hvordan vi ellers kan hjælpe dig som landmand.
Kontakt mig for at høre mere om digitalisering af drænkort:
Ejerlejlighedsopdeling
Går du med tanker om opdeling af et hus i ejerlejligheder? Ejerlejlighedsloven er en kompliceret størrelse. Det er derfor væsentligt, at du allierer dig med en kompetent og erfaren rådgiver, som afklarer, hvilke muligheder og begrænsninger for ejerlejlighedsopdeling, der er på ejendommen.
Vi har landinspektører, der har udført talrige opdelinger af ejerlejligheder gennem årene, og de rådgiver dig altid med udgangspunkt i de nyeste ændringer i Ejerlejlighedsloven. Vi tager hånd om hele ejerlejlighedsopdelingen lige fra din første idé til notering af ændringerne i Tingbogen og sørger for, at du er med i hele processen.
Hvad er en ejerlejlighedsopdeling?
Er du i tvivl om, hvad en ejerlejlighedsopdeling indebærer? En ejerlejlighedsopdeling er en form for udstykning af ejerlejligheder, hvor man opdeler en bygning i flere selvstændige ejendomme. Ejerlejlighederne kan efterfølgende sælges enkeltvis, og grunden er fælles for samtlige ejerlejligheder på grunden.
Ejerlejlighedsændringer
Ønsker du at foretage ændringer i en allerede registreret ejerlejlighedsopdeling? Når en ejendom er opdelt i ejerlejligheder, kan der opstå behov for at ændre på opdelingen. Ejerlejlighedsændringer er ofte mindre omfattende end en ny opdeling i ejerlejligheder. Der er dog stadig en række vigtige forhold, som skal afklares.
Ejerlejlighedsændringer kan berøre fællesarealer, fordelingstal og servitutter på ejendommen. Ejerne skal inddrages, låneforhold skal afklares, og der kan være behov for at afklare særlige forhold vedrørende erhvervs- og beboelseslejligheder.
Vi afklarer alle spørgsmål, foretager opmåling, håndterer kontakten til myndigheder, får noteretændringer i Tingbogen og sikrer dig en tryg proces hele vejen igennem.
Har du spørgsmål, eller skal vi hjælpe med ejerlejlighedsopdeling eller øvrige ændringer i ejerlejligheder?
Jeres medarbejder har udmærket sig ved, på bedste pædagogiske vis, at forklare om juraen og praksis i forløbet med opdeling af ejerlejligheder med en tilgang, der belyser en forståelse for, at tinglysninger har et person-element og ikke blot handler om procedurer og regler. Specielt har jeres medarbejder udvist stor forståelse for, at bestyrelsen i min ejendom har været meget usikker i forløbet, og jeres medarbejder har gennem fremmøde og telefonopkald udvist en indsigt i, at tillid sommetider kommer før jura(…). En hvis portion sort magi er der jo involveret i alle sager, hvor "kunden" ikke helt forstår produktet, og det er her, tillid er uerstatteligt
Privatkunde
Rådgivning om ekspropriation
Rettighedserhvervelse kan ske gennem enten ekspropriation eller dialog og frivillige aftaler med lodsejer og andre interessenter. Uanset hvilken virkelighed I står over for, kan vi hjælpe jer i mål med projektet. Vi vejleder jer i, hvilken metode der er optimal i jeres konkrete projekt.
Vores erfarne specialister er med fra start til slut, hvor de bl.a. gennemfører dialog og forhandlinger med lodsejere, beregner erstatninger, udarbejder materiale og gennemfører de afsluttende juridiske og matrikulære ændringer. Vi agerer både hovedrådgiver på opgaven. Og samtidig faciliterer vi dialogen med lodsejerne gennem hele projektet. Vi kan også blot hjælpe med delopgaver i processen.
Vi giver jer svar på spørgsmål og forklarer, om der er mulighed for at påvirke projektet, om der gives den rette erstatning, om ekspropriationen er lovlig, og hvordan forløbet bliver.
Læs hvordan vi ellers hjælper myndigheder.
[post_title] => Ekspropriation og rettighedserhvervelse [post_excerpt] => Skal I erhverve arealer eller sikre rettigheder til gennemførelse af et infrastrukturprojekt? Eller måske skal I etablere solfangeranlæg eller udføre seperatkloakering af byområder? Vi rådgiver jer og hjælper jer i mål med rettighedserhvervelsen. [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => ekspropriation-og-rettighedserhvervelse [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2023-06-22 09:59:01 [post_modified_gmt] => 2023-06-22 07:59:01 [post_content_filtered] => [post_parent] => 225 [guid] => https://geopartner.spitz.dk/?page_id=494 [menu_order] => 0 [post_type] => page [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [fastlæggelse af skel - skelafsætning] => WP_Post Object ( [ID] => 862 [post_author] => 1 [post_date] => 2020-01-15 23:58:36 [post_date_gmt] => 2020-01-15 22:58:36 [post_content] =>Afsætning og fastlæggelse af skel
Har du planer om at opsætte et nyt hegn i skellet eller udskifte hækken i skellet, eller er du og din nabo uenige om, hvor skellet går? Måske skal du påbegynde et nyt byggeri på din ejendom? Som grundejer kan du i mange situationer have brug for fastlæggelse af skel, og kende din ejendoms muligheder og begrænsninger.
Fastlæggelse af skel kan være kompliceret, da der skal tages højde for mange ting, inden den korrekte placering af skel kan afsættes. Med kvalificeret opmåling og afsætning af skel, viser vi, hvor skellet er placeret. Vi trækker på mange års erfaring og er specialister i opmåling af skel, skel regler og rammerne for at bygge i skel.
Vi fastlægger skellet og udarbejder eventuelt en opmålings- og situationsplan med præcise mål og skellets placering i forhold til eksisterende bygninger, hegn m.v. Det sikre dig et korrekt grundlag for dit videre arbejde.
Skelafsætning når du skal købe eller sælge bolig
Ved bolighandler er det vigtigt, at der er styr på skellene. Hvis du som ejendomsmægler vil undgå problemer mellem køber og sælger på grund af uklarheder om skellets placering. Vi hjælper dig med at finde forsvundne skelpæle og afsætter nye, hvis de ikke findes.
Tvist om skel
Hvert år opstår der mange tvister mellem naboer om skelgrænser. Når det ikke er muligt for parterne at nå til enighed om skellets placering, kan vi hjælpe.
Vi fastlægger det registrerede skel og hjælper sagen til afslutning på ordentlig vis. Kan tvisten ikke løses, afholder vi skelforretning, hvor vi tager højde for alle forhold, der har betydning for skellets placering, og arbejder på at løse eventuelle hævdsproblematikker.
Kan vi ikke opnå et forlig om skellets beliggenhed, kan vi som landinspektører afsige en kendelse, hvor skellet bliver fastlagt.
Vi hjælper også grundejere med ejendomsundersøgelse, der giver et overblik over, hvilke forhold der har betydning i råderetten over din ejendom.
Kontakt os for at få hjælp til fastlæggelse af skel:
Jylland:
Sjælland:
Fyn:
Vi fastlægger ledningernes nøjagtige placeringer
De nøjagtige placeringer af forsyningsledninger og rørledninger er vigtige at kende forud for et byggeri eller jordarbejde. Geopartner har nogen af landets bedste forsyningsspecialister med kompetent faglig viden inden for det tilhørende juridiske og tekniske område.
Vi hjælper jer også med at fremskaffe data om forsyningsledninger samt håndtere og konvertere dataene til de formater, som I har behov for.
Ønsker du at modtage vores nyhedsbrev til forsyninger, som udkommer ca. to gange årligt, så tilmeld dig her
Kontakt os for at høre mere, om hvordan vi kan hjælpe dig,
og hvad vi tilbyder inden for forsyningsområdet
Produktark
Geokontrol
Registreringsvejledning
Multiupdate - DanDas
Multiupdate - DanVand
Hvad er GPR?
GPR (Ground Penetrating Radar) er en metode til at lokalisere objekter i undergrunden. Metoden benytter sig af radarsignaler, der sendes ned gennem jorden. På den måde kan du undgå unødigt og tidskrævende gravearbejde. Som en af de få i Danmark tilbyder Geopartner at lokalisere underjordiske objekter med georadar.
Hvornår bruges GPR?
Metoden kan bruges til mange forskellige formål afhængig af dit behov. F.eks. er det en effektiv metode, når der ikke findes tegninger eller andet dokumenteret materiale over forsyningsnettet. Metoden kan bruges i situationer, hvor der er en difference mellem ledningsregister og virkeligheden (ses ofte ved overgangen fra analoge til digitale kort). Her kan forsyningskortet opdateres med GPR med stor præcision.
Fakta om georadar
- Finder kabler, rør, fundamenter og jordlag
- Scanner ned til 4 m dybde afhængig af jordforhold
- Kan integreres med GPS for at få geografisk position til evt. kortlægning
- Resultater i 3D
Fordele ved GPR
At benytte GPR som metode til at lokalisere underjordiske rør og ledninger er fordelagtigt af flere årsager. Blandt andet undgår du at bruge tid og mandskab på at grave unødigt. Samtidig risikerer du ikke at grave steder, hvor der ligger forsyninger, og du undgår på den måde graveskader. Georadar er et instrument, der giver stor nøjagtighed i målingen, så du forud for gravearbejdet er sikret ikke at ramme noget værdifuldt. Desuden kan georadar bruges til at lokalisere de el- eller vandledninger, du måtte søge efter. De indsamlede data fra georadaren kan bruges til kortlægning af ledningsnettet til fremtidig brug.
Samlet set udgør metoden et billigere og mere effektivt alternativ til lokalisering ved punktgravning.
Teknologien bag
Vi benytter et georadar-system til indsamling, bearbejdning og lagring af data. Operatøren analyserer de indsamlede data og bestemmer dybden af de relevante underjordiske objekter med få centimeters nøjagtighed uafhængig af den dybde, de befinder sig i.
Georadaren er fremstillet som et dobbeltfrekvenssystem. Det betyder, at den er udstyret med en højfrekvent og en lavfrekvent radar, som giver sikkerhed for nøjagtig positionering af både overfladenære og dybereliggende objekter.
Georadar i praksis
I Danmark har vi generelt rigtigt godt styr på infrastrukturen, men de fleste kender specielle situationer, hvor man f.eks. ikke kan lokalisere en vandledning – og hvad gør man så?
Geopartner tilbyder, som en af de få i Danmark at lokalisere ledninger ved hjælp af jordradar, og vi har efterhånden gennemført flere projekter med stor succes.
Et af de seneste eksempler, hvor jordradararen har vist sit værd, var ved en andelsboligforening, der ikke havde tegninger eller andet materiale over vandforsyningsnettet. Det aktuelle problem bestod i, at andelsboligforeningen ønskede, at den kommunale vandforsyning skulle overtage ledningsnettet. Det ville vandforsyningen kun såfremt placeringen heraf kunne dokumenteres.
Der var tidligere forsøgt med punktopgravninger udvalgte steder, men disse kunne ikke lokalisere ledningerne. Geopartner rykkede derfor ud med georadaren. Det primære problem var at finde forsyningsledningen for vand. Vi var på forhånd klar over, hvor vandet løb ud fra fællesbygningen, men derefter forsvandt ledningen tilsyneladende.
Ved hjælp af georadaren var det muligt at placere ledningens forløb. Det blev afklaret at ledningen drejede meget tidligere end forventet, hvorfor det ikke havde været muligt indledningsvis at finde den.
Der blev lavet en prøvegravning på den forventede placering af ledningen for verificering, og her dukkede ledningen som ventet op. Efterfølgende blev ledningens forløb fastlagt for den resterende del af området med georadaren og indmålt for udarbejdelse af ledningsplan.
Kunden var meget tilfreds med arbejdet, og at det var muligt at fastslå placeringen uden at grave mere vej eller have op. Derudover blev den eksisterende plan for afløb verificeret med georadar og indmålt for at sikre opdaterede og korrekte ledningsplaner.
Aalborg Forsyning har ligeledes været meget positive i forhold til brugen af georadar, efter de har set planerne og Geopartner har efterfølgende hjulpet Aalborg Forsyning med lokalisering af vandledninger i Nibe ved hjælp af georadar.
Vi overvejede naturligvis på forhånd, om det var udgifterne værd, og det vurderede vi, at det var. Den vished og sikkerhed, vi fik, har til enhver tid kunnet tjene sig ind i forhold til en mulig overgravet ledning, nødvendig omprojektering eller lignende.
Hasse Larsen, Produktionsleder
NCC A/S
Kontakt mig hvis du vil høre mere om georadar:
I Geopartner er vi specialister i GIS løsninger og WebGIS , og vi tilbyder et udvalg af forskellige løsninger. Vi anvender GIS og geodata i vores eget arbejde, og vi rådgiver vores kunder om anvendelsen af GIS løsninger og geografiske data i deres hverdag, ligesom vi udvikler skræddersyede GIS- og CAD-løsninger til internt og eksternt brug.
Bliv kontaktet en af en GIS-konsulent fra Geopartner
Hvad er GIS ?
GIS er en forkortelse for Geografisk Informations System. Det er et digitalt system til bl.a. håndtering, tilknytning og analyse af geografisk relaterede data samt visualisering i digitale kort. GIS anvendes af en række forskellige brancher – herunder Kommuner og andre offentlige myndigheder, forsyninger og byggebranchen – men også alle andre virksomheder og private borgere anvender GIS løsninger som eks. Google Maps.
GIS data
Intet GIS uden data. GIS er nøglen til at skabe overblik over store, komplekse datamængder og visualisere det i kortløsninger. Vores GIS-udviklere og GIS-konsulenter har indgående kendskab til geodata og datasammenhænge og kan derfor overskue og håndtere komplekse data og rådgive jer til kvalificerede og effektive GIS løsninger.
Skræddersyede GIS løsninger
I Geopartner udvikler vi selv unikke GIS løsninger og til geografisk kortlægning til internt og eksternt brug. Vores dygtige udviklere og GIS-konsulenter skræddersyer også GIS software direkte til jeres virksomhed. De tager udgangspunkt i jeres opgaver og data og tilpasser løsningerne til de platforme, som I anvender, hvad enten det er desktop, web eller mobil. Det sikrer jer en god og effektiv opgaveløsning. Vi tester alt, inden GIS løsningerne implementeres hos vores kunder. Tilsammen gør det løsningerne unikke, relevante og ikke mindst fagligt bedre.
Bliv kontaktet en af en GIS-konsulent fra Geopartner
GIS kort kombinerer mange forskellige oplysninger
GIS kort er digitale kort, der udstiller geografisk tilknyttede data i en samlet kortløsning. Løsningen kan være i flere lag og kombinere mange forskellige typer af informationer i samme kort.
Læs om Map Ejerkort fra Geopartner, som er et eksempel på en GIS kort løsning, der henvender sig til eks. kommuner og forsyninger.
WebGIS fra Geopartner
Hvis en kortløsning gør brug af internettet, kaldes det også en WebGIS løsning. Et eksempel på en WebGIS løsning er Map Connect fra Geopartner, som du kan læse mere om ved at klikke på linket.
Bliv kontaktet en af en GIS-konsulent fra Geopartner
Se GIS relaterede produktark nederst på siden.
Rådgivere og forhandler af Bentley CAD og GIS software
Bentleys programmer omfatter en række forskellige CAD og GIS software.
Geopartner har mangeårige superbrugere og rådgivere inden for Bentley Systems, og vi forhandler Bentley Software . Vi deler gerne vores mangeårige knowhov og rådgiver jer til at finde det rette standardprogram eller den rette CAD og GIS-løsning til jeres opgave.
Udover at levere softwareløsningen hjælper vi også med at klargøre GIS data. Det sikrer, at I hurtigt kommer i gang med at løse jeres opgaver.
Kontakt os, hvis du vil høre mere om Geopartners GIS løsninger:
Produktark
Er du klar til LER?
MapTL
Nem adgang til dine TV inspektioner
Stedfæst dine henvendelser, inden de kommer i Docunote
Tingbogsdata - TL Connect
Map Connect - Kortløsning der giver nem adgang til dine geografiske data
Map Ejerkort - Find ejerforhold på ejendomme i Danmark
Cloud Connect - Dataplatform
Map Binding - Fremsøg bindinger
LER - GML import
Geokontrol
Rådgivning og planlægning af grundvandsbeskyttelsesprojekter
Et rent grundvand kræver indsats fra både myndigheder, virksomheder og borgere for at beskytte det mod forurening og sikre, at vi også i fremtiden har rent drikkevand.
Vi hjælper mange kommunale vand- og forsyningsmyndigheder med at gennemføre store grundvandsbeskyttelsesprojekter. Vi sikrer, at I kommer i mål med grundvandsprojektet. I den indledende fase rådgiver og planlægger vi processen fra indsatsplan til gennemførelse og implementering af dyrkningsrestriktioner.
Lodsejerdialog
For at I kan gennemgøre grundvandsbeskyttelsen sikrer vi rettighederne på arealerne og indgår dialog med lodsejerne om at oprette frivillige dyrkningsaftaler. Løsningen kan også være enten jordfordeling, opkøb af landbrugsejendomme imellem interessenter, skovrejsning eller ekspropriation. Uanset hvilken metode der er hensigtsmæssig i jeres projekt, kan vi rådgive jer lige fra indsatsplanen til den endelige tinglysning af dyrkningsdeklaration på ejendommen.
Udover at sikre rettighederne på arealerne foretager vi også ejendomsmæssige undersøgelser og økonomiske vurderinger af restriktionernes betydning for ejendommen i forbindelse med erstatningsfastsættelsen. Vi indgår i aktiv dialog med alle interessenter i processen.
Vil du vide mere?
Beskyttelse af grundvandet sker bedst ved at forebygge. Det betyder, at i områder, hvor grundvandet er sårbart, skal vi passe ekstra på med ikke at forurene det. Naturstyrelsen udpeger de sårbare områder, og når de har afleveret kortlægningen, har kommunen ét år til at komme med forslag til, hvordan grundvandet beskyttes tilstrækkeligt.
Rådgivning ved grundvandsbeskyttelse
Vi har stor erfaring som rådgivere i sager om grundvandsbeskyttelse og kan rådgive dig i, hvilke konsekvenser det kan få for netop din ejendom.
Vi hjælper dig med at vurdere de økonomiske og juridiske konsekvenser af grundvandsbeskyttelsen. Vi vurderer, hvilke økonomiske effekter en implementering af dyrkningsrestriktioner vil have på din ejendom. Vi indgår i aktiv dialog med alle interessenter i processen, herunder bl.a. landboforeninger.
Baggrunden for grundvandsbeskyttelsen kan være udpegelse af områder med særlig drikkevandsbeskyttelse (OSD), hvor der er udarbejdes og godkendes en indsatsplan til beskyttelse af grundvandet i vandindvindingsområder, og sikring af boringsnære beskyttelsesområder (BNBO).
Vi er din lokale landinspektør - se hvordan vi kan hjælpe dig.
Kan vi hjælpe dig?
Arealer i BBR er et væsentligt grundlag for bl.a. ejendomsvurderinger og beregninger af huslejeniveau. Der kan dog være stor usikkerhed om, hvorvidt huslejearealerne i BBR er korrekte eller ej. Vi opmåler og beregner huslejeareal til BBR for dine ejendomme.
Oplever du en tvist om huslejestørrelsen på en ejendom? Så er det vigtigt, at du allierer dig med en landinspektør. Vi opmåler og beregner huslejearealet, og netop arealet er et væsentligt parameter, når huslejen skal fastsættes. Det kan nemlig være en bekostelig affære at regne forkert.
Som ejendomsmægler, administrator eller advokat kan du også risikere at blive ansvarlig for et eventuelt tab, hvis du kunne eller burde have konstateret et forkert huslejeareal.
Er du i tvivl om arealet på en ejendom, kan vi derfor hjælpe dig med en korrekt opmåling og beregning af arealer til BBR-opgørelser samt udlejning af bolig og erhverv.
Som uvildig rådgiver fastlægger vi huslejearealet i overensstemmelse med lovgivningens bestemmelser. Gennem opmåling sikrer vi, at huslejearealet beregnes korrekt, hvilket er grundlaget for at kunne fastsætte den rette huslejestørrelse.
Vi opmåler også gerne alle lejligheder i din ejendom, inden der opstår en tvist. Dermed undgår du fremtidige uenigheder om beregning af huslejeareal og huslejestørrelse. Således bliver udlejer og lejer aldrig i tvivl om, hvor mange kvadratmeter, der skal betales husleje for.
Læs om BBR-opmåling af arealer af andre typer ejendomme her
Kontakt mig for beregning af huslejeareal til BBR
Spørgsmålene er mange, når du går med tanker om at starte en jordfordeling eller en multifunktionel jordfordeling; Hvordan kommer man i gang med en jordfordeling? Hvad er mulighederne? Hvad koster det? Disse og mange andre spørgsmål, som du vil støde på i en jordfordelingsproces, ved vi en masse om - Hos os får du en rådgivningspartner, der hjælper dig med at få de juridiske, praktiske og økonomiske rammer på plads.
Udbytte ved jordfordeling hos Geopartner
- Realistisk tidshorisont
- Kontinuerlig og præcis opgørelse af de samlede udgifter
- Helhedsorienteret planlægning
- Udarbejdelse af den samlede jordfordelingsplan til myndighedsbehandling
Hvad er jordfordeling?
Jordfordeling er gennem årtier blevet anvendt til samtidig køb, salg og bytte af arealer indenfor et afgrænset geografisk område. Eksempelvis med det formål at samle spredt beliggende lodder omkring driftsbygninger for at opnå både driftsmæssige og økonomiske gevinster. Ikke kun for de deltagende ejendomme men også for det omgivne samfund, f.eks. i form af reduceret landbrugstrafik på offentlig vej.
I de seneste 25-30 år er der også gennemført jordfordelinger i forskellige projektsammenhænge. Det er bl.a. i forbindelse med naturgenopretningsprojekter, større anlægsprojekter, hvor afskårne arealer omfordeles, og projekter der fokuserer på grundvandsbeskyttelse.
Gennemførelse af jordfordeling fra A-Z
Vi bistår med indledende rådgivning og gennemførelse af hele jordfordelingsprocessen fra ansøgningsfasen over planlægning- og forhand-
lingsfasen til aflevering af den samlede jordfordelingsplan til jordfordelingskendelsen. Med andre ord rådgiver vi i hele processen fra A-Z. Det har vores specialistteam stor erfaring med, så vi ved, hvordan man sikrer den bedst mulige proces.
Dialog og planlægning skaber det bedste resultat
Vi ved, at det at handle jord er meget andet end jordbonitet og priser, og en succesrig jordfordeling kræver stort lokalkendskab og forståelse for den enkelte lodsejers behov.
Vi gennemfører omfattende ejendomsstrukturanalyser og indgår i tæt dialog med alle relevante myndigheder, lodsejer og konsulenter om muligheder og rammer for gennemførelse af jordfordelingen.
Økonomisk sikkerhed
For os er det vigtigt fra start at skabe et realistisk billede af den samlede jordfordelingsøkonomi - det giver forudsigelighed og økonomisk sikkerhed.
Den tætte dialog med alle aktører og den strukturerede planlægning sikrer, at jordfordelingsøkonomien kontinuerligt monitoreres, så slut-
resultatet stemmer overens med det budgetterede.
Landmand? Jordfordeling giver bedre driftsbalance
Er du landmand, så kan jordfordelinger sikre dig mange fordele – lige fra mindre kørsel og tidsforbrug, bedre natur- og miljøforhold til bedre driftsbalance og en mere effektiv produktion.
Jordfordeling er en enkel, smidig og ubureaukratisk metode, hvor du som lodsejer på frivillig basis har mulighed for at købe, sælge og bytte jord. Forhandlingerne med interesserede lodsejere og indgåelsen af de enkelte aftaler varetages af jordfordelingsplanlæggeren. Geopartners rådgivere og landinspektører er ofte med helt fra de indledende forhandlinger til den endelige registrering.
Geopartner er eksperter i gennemførsel af jordfordelinger og rådgiver gerne dig, hvis du ønsker at undersøge mulighederne for at starte en jordfordeling op i dit nærområde.
Se hvordan vi ellers hjælper landmænd.
Centrale trin i jordfordelingsprocessen
- Indledende analyser af områdets muligheder og ejendomsstrukturanalyse
- Afklaring og lodsejerbehov, myndighedsbehandling og panthaverhøring
- Udarbejdelse af jordfordelingsplan
- Jordfordelingskendelse
Hvad er multifunktionel jordfordeling?
- Multifunktionel jordfordeling er et redskab, hvor man gennem jordfordeling realiserer projekter med flersidede interesser inden for fx natur, miljø og fri-luftsliv, og hvor disse interesser sammentænkes med landbrugsproduktionen.
Kan vi hjælpe dig?
Er jeres kirkegårdskort fyldt med tidens tilretninger, noter, pile og streger? Og derfor lidt uoverskueligt? Vi hjælper jer, så I får et opdateret digitalt kirkegårdskort.
Udbytte af digitalt kortmateriale
- Opdateret og præcist kortmateriale
- Godt overblik med skarpe billeder
- Tidsbesparende redskab til hverdagens opgaver
- Nem ajourføring af kortet i fremtiden
- Klar til en digital forvaltningsløsning
Bliv klar til fremtidens digitale kirkegårdsforvaltning
Vi hjælper med overgangen fra trykte oversigtskort til digitale data og kort. Det gør vi først og fremmest med droner, der tager så knivskarpe billeder, at hver detalje på gravstedet kan ses, når I sidder på kontoret og planlægger.
Hvordan foregår processen?
Vi starter med et møde, hvor vi drøfter jeres ønsker og behov. Derefter starter digitaliseringsprocessen:
- Opmåling med drone og GPS - mulighed for tilkøb af bygningsinspektion og panoramabillede.
- Digitalisering og kvalitetssikring
- Leverance i form af et digitalt kirkegårdskort og/eller data til brug i Brandsoft kirkegårdssystem
Efterfølgende kan I ved tilkøb af en ajourføringsaftale sikre, at kirkegårdskortet altid er ajourført.
Effektivitet i alle arbejdsgange
Det digitale kort skaber et digitalt grundlag, der kan kobles med det øvrige kirkegårdssystem. Det effektiviserer brugen af de andre systemer, som I anvender i dag. Det gør opgaver nemmere og hurtigere, samt sparer jer tid i hverdagen.
Korrekt, præcis og konkurrencedygtig
Vi har hjulpet mange kirkegårde i Danmark - både store og mindre. Vores erfaring og kvalitetsbevidsthed sikrer præcision og korrekthed i den endelige levering. Vores set-up er effektivt, og vi leverer kun præcis det, I har behov for, så selv mindre sogne kan få glæde af letheden ved et digitaliseret kirkegårdskort.
Se herunder, hvad en provst og en kirkegårdsleder fra forskellige sogne udtaler om samarbejdet og om den leverede ydelse:
Jeg har mødt kompetente og løsningsorienterede medarbejdere. Kortet kan forbindes med en plejeplan og på den måde skabe struktur i økonomi og praktisk arbejdsplanlægning”.
Søren Trab C, kirkegårdsleder, Nykøbing Mors Kirkegård
Vi har 24 kirker med hver deres kirkegård. Mange af kortene var håbløst forældet med lapper og rettelser og det ene og det andet... Nogen af kirkegårdene stod over for at skulle have opdateret kirkegårdskortet, og i stedet for at gøre det som vi altid har gjort det, så fik vi digitaliseret og opdateret alle i et hug og sparede penge... Og så er der flere smarte ting i systemet, bl.a. taler det så fint sammen med vores Brandsoftsystem. Generelt er sammenhængen til vores øvrige systemer rigtig god.
- Ole Rasmussen, Provst, Lemvig Provsti
Vil du have hjælp til berigtigelse af rettigheder i tingbogen for kirkegårds- eller præstegårdsjord? Se her
Kontakt mig, hvis du vil høre mere:
Vi hjælper med kommuneplaner
Vi har tiden, når I har travlt. Plandokumentet er omfattende og med stor betydning for sagsbehandlingen. Vi har tiden og hjælper jer videre, når ressourcerne er knappe. Vi kan hjælpe med alt fra forundersøgelser og dokumentation over udarbejdelse af kommuneplantillæg til revision af kommuneplanrammer, temaer og retningslinjer samt tilvejebringelse af redegørelser, miljøvurdering og kortbilag.
Vores planlæggere står også klar til at hjælpe med lokalplanlægning, og vi udarbejder kommuneplantillæg, når en ny lokalplan kræver det.
Kan jeg hjælpe dig?
I Geopartner tilbyder vi flere forskellige kurser. Tag en snak med os, og vi skræddersyer kurset til dit formål.
Bentley kurser
Som Bentley Institute Product Training Partner er vi certificerede undervisere i Bentleys programmer og afholder Bentley kurser. Vi tilbyder både grundkurser og virksomhedsspecifikt Bentley kursus målrettet jeres løsning og behov. Du kan regne med, at du får både teoretisk og praktisk viden om programmets vigtige funktioner med hjem.
Skræddersyede øvrige kurser tilpasset jeres behov.
Kundespecifikke kurser
Har I behov for et skræddersyet kursus, hvor brugernes ønsker og behov vedr. specifikke emner behandles? Vi tilbyder kurser, der tager udgangspunkt i dele af indholdet fra et standardkursus, men de kan også tilrettelægges helt individuelt.
Disse kundespecifikke kurser kan enten afholdes hos jer eller på Geopartners kursuscenter og med brug af jeres system og data, hvis dette ønskes.
Workshop hos jer
Vi tilbyder at holde workshops hos jer. Det giver mulighed for at blive i eget miljø og kan ved flere deltagere også være økonomisk fordelagtigt.
Sidemandsoplæring
Et alternativ til traditionel undervisning er sidemandsoplæring, hvor en af vores konsulenter kommer ud til brugeren og gennemfører kombineret undervisning og opgaveløsning. Denne form er meget effektiv i forhold til at opbygge kompetencer inden for et specifikt område. Eksempler kan være opbygning af tegningsstandarder, udførelse af ledningsregistrering, indlæsning af TV-inspektioner eller opmålingsdata.
Ved sidemandsoplæring er der optimale muligheder for at sparre med underviseren og stille alle de spørgsmål, man måtte have. Denne kursusform afregnes typisk efter timetakst eller fast tilbud.
Individuelle kursusforløb for nye medarbejdere
Omkostningerne ved at få en ny medarbejder påvirkes af den periode, der går, før vedkommende er oplært og selvkørende. Mange kan sikkert nikke genkendende til udfordringen med at få oplært nye medarbejdere hurtigt og effektivt.
Typisk passer kursusudbuddet ikke med behovene indholdsmæssigt og tidsmæssigt, og kollegerne har ikke ressourcer til at hjælpe nye kolleger i gang. Derfor tilbyder Geopartner et nyt koncept, hvor vi efter en indledende behovsanalyse kan trække fra alle hylder: standardkurser, kundetilpassede kurser samt sidemandsoplæring.
Vi tilbyder den nye medarbejder et individuelt kursusforløb, som også involverer kurser fra andre udbydere, hvis Geopartner ikke kan dække det samlede behov.
Kurset gennemfører vi for enkeltpersoner eller grupper af medarbejdere.
Kontakt, hvis du vil vide mere om skræddersyede kurser:
Udbytte for jer
› På forkant ved anmodning om et kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse
› Saglig og faglig begrundet partsfordeling
› Forebyggelse af klager
› Fremtidssikret kystbeskyttelseslag
Vi ser flere indikationer på, at fremtiden byder på generelle stigninger
i havvandsstanden. Og i kombination med en hyppigere forekomst af
stormfloder er der et øget behov for sikring af de danske kyster.
Ønsket om sikring af en kyststrækning kan komme fra kommunen
eller borgerne i området. Hvis ønsket kommer fra borgerne, f.eks. en
grundejerforening i et sommerhusområde, så kan det etableres som
et kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse.
Ved et kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse er der meget at
tage stilling til og mange problematikker, der kan opstå undervejs.
I Geopartner har vi erfaring og lovgivningsmæssig viden til at føre
kommunen igennem en sådan proces bedst muligt.
Fastsæt kravene til anmodninger om kystbeskyttelse
Hvis en borger, grundejerforening el.lign. anmoder om et kommunalt
fællesprojekt om kystbeskyttelse, er kommunen forpligtet til at
iværksætte en længere proces. Kommunen kan dog på forhånd stille
en række krav til anmodningen, før processen iværksættes.
Vil I være på forkant og gøre processen lettere, så kan Geopartner
hjælpe med at fastsætte krav til anmodningen. Kravene er med til at
præcisere projektet og behovet for kystbeskyttelse.
Forebyg klager og begræns antallet
Ved etableringen af et kommunalt fællesprojekt skal der træffes en
række beslutninger. Disse beslutninger kan påklages. En klage har
opsættende virkning for den juridiske proces, hvorfor flere projekter
er faldet til jorden pga. udsættelser fra klager.
Det er derfor fordelagtigt at være bekendt med denne risiko og imødekomme eventuelle klager med et dokumenteret og gennemarbejdet beslutningsgrundlag.
Geopartner kan yde juridisk bistand til et sådan beslutningsgrundlag
mht. kystbeskyttelsesloven og anden relevant lovgivning.
Upartisk og fair bidragsfordeling
En væsentlig del af gennemførelse af et kystbeskyttelsesprojekt er
fordeling af udgifter. Denne bidragsfordeling fører desværre ofte til
uoverensstemmelser og klager på baggrund af bidragets størrelse,
eller hvorvidt ejendommen overhovedet skal opkræves bidrag.
I Geopartner har vi mange års praktisk erfaring med bidrags- og partsfordeling.
Det ligger i landinspektørfagets ”DNA” at gå upartisk til
værks, og derfor kan vi være med til sikre en saglig og faglig begrundet
partsfordeling.
Oprettelse af kystbeskyttelseslag
Etablering af kystbeskyttelse medfører ofte oprettelse af et kystbeskyttelseslag. Her kan Geopartner bidrage med inputs til interessentmøder, formulering af vedtægter og stiftende generalforsamling. Derudover kan vi også tinglyse medlemspligt på de berørte ejendomme, jf. Kystbeskyttelsesloven.
Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe jer med etableringen af et
kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse.
Download produktark om kommunale kystbeskyttelsesprojekter her:
Kontakt os, hvis du vil vide mere:
Opmåling til projektering
Skal du etablere ny bebyggelse, infrastruktur, tekniske anlæg eller måske gennemføre naturprojekter? Geopartners opmålingsspecialister foretager opmåling til projektering – i det omfang, format og med den nøjagtighed, som du har brug for.
Opmåling til dokumentation
Der er ofte behov for dokumentation af bl.a. byggeri, infrastruktur og ledningsanlæg. Vi udfører as built målinger, kontrollerer data og udarbejder dokumentationsmateriale til alle formål.
Eksempelvis er ledningsnet og anlæg forsyningers største aktiver, og retvisende dokumentation her er afgørende for bl.a. sikring af anlægget samt drift og vedligehold. Vi dokumenterer jeres anlæg og fastlægger, hvor jeres ledninger er placeret, så de kan registreres i LER-registret. Læs mere her.
Opmåling af eksisterende bygninger
Når du skal gennemføre en ombygning, tilbygning eller bare ændre facader, sikrer vi, at projekteringsgrundlaget stemmer overens med forholdene i den eksisterende bygning. Har du brug for at projektere i 3D, leverer vi en 3D-model, som du let kan arbejde videre med. Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med 3D-laserscanning her.
Et vigtigt parameter i byggeprojekter er også de fremtidige etagearealer. Vi beregner de arealer, som du har behov for – hvad enten det er til beregning af bebyggelsesprocent, BBR eller beregning af huslejearealer. Læs mere om beregning af huslejeareal og BBR her.
Opmåling til administration
Naturområder, vandløb og kirkegårde – vores specialister foretager mange opmålinger til administration af bl.a. områder og bygninger. Det giver dig overblik og et kvalificeret og systematisk grundlag til jeres arbejde. Læs mere her.
Vi opmåler med den metode og nøjagtighed, der er behov for i dit projekt. Kombinationen af vores traditionelle opmålingsudstyr og de nyeste teknologier som 3D laserscanning og drone sikrer, at vi leverer den helt rigtige løsning, der matcher dine behov.
Kan vi hjælpe dig med afsætning af byggeri og anlæg? Se hvordan her.
Kontakt din lokale landinspektør og få præcis opmåling og kortlægning af dit projekt
Landvindingslag, pumpelag eller digelag - ja, navnene er mange, men formålet er det samme - vandet skal væk!
I Danmark har man gennem tiderne indvundet lavtliggende arealer og inddraget dem som landbrugsjord. Dette har kun været muligt gennem en kontinuerlig bortpumpning af vand. For at sikre driften af disse tekniske anlæg har man oprettet pumpelag (også kaldet landvindings- og digelag).
For at sikre driften af lagene er der fastlagt en partsfordeling, der beskriver de enkelte ejendommes forholdsmæssige bidrag til lagets omkostninger.
Forudsætningen for en korrekt opkrævning af bidrag fra den enkelte lodsejer er en løbende ajourføring af opkrævningsgrundlaget, f.eks. ved matrikulære ændringer.
Hvordan organiseres landvindingslag, pumpelag og digelag bedst?
Med vores viden om lovgivning og tekniske muligheder inden for landvindingslag, pumpelag og digelag rådgiver vi også om den optimale organisering af laget, samt oprettelsen af et digitalt administrationslag.
Vi har udviklet en digital løsning, hvor det digitale administrationsgrundlag løbende sammenholdes med aktuelle ejendomsdata. Tilsammen danner det grundlag for den årlige partsberegning, og dermed sikres en korrekt opkrævning.
Vi fungerer både som kommunens og lagets rådgiver.
Det kan vi hjælpe med
- Digitalisering af landvindingslagets data
- Med vores digitale løsning digitaliserer vi det gamle fysiske landvindingskort, så I har et opdateret kort, der i fremtiden let kan ajourføres, når der sker ejendomsændringer.
- Vedtægtsændring
- Er der behov for ændring af vedtægten pga. ændret arealanvendelse, landsætninger eller komplicerede beregningsprincipper?
- Tinglysning
- Mange tinglysninger af landvindingslags vedtægter er præget af fejl fra fortiden. Vi ryder op, så vedtægterne er tinglyst korrekt. Det kan sparre kommunen tid ved unødvendig indblanding ved matrikulære ændringer.
- Oprettelse af vådområde
- Vi kan hjælpe med den retslige berigtigelse, når et vådområde inden for landvindingslaget oprettes.
Klimaforandringer gør digelag og kystsikringslag højaktuelle
På grund af klimaforandringerne og skiftende ønsker til arealanvendelsen oplever vi stigende interesse for rådgivning om tekniske løsninger på dette område, da principperne i omkostningsfordelingen også kan anvendes i forbindelse med oprettelse af f.eks. digelag og kystsikringslag.
Vi kan også hjælpe i situationer, hvor man ønsker at nedlægge et pumpelag for at etablere vådområder med det formål at reducere CO2 udledningen.
Vil du vide mere?
Kontakt os, hvis du har spørgsmål til landvindingslag, pumpelag eller digelag - vi har erfaringen og viden til at rådgive til den bedste løsning for jer.
Du kan læse mere om vores ydelser til landvindingslag, pumpelag og digelag i vores folder og to produktark her:
Læs i øvrigt artikel i Zetland om problematikken med havstigninger i Danmark her
Kontakt
Laserscanning giver et validt datagrundlag, hvilket er en vigtig forudsætning i alle projekter inden for byggeri, infrastruktur og tekniske anlæg. Ligesom korrekt arealopgørelse og dokumentation er afgørende i forbindelse med eks. BBR-registrering af din bolig eller ejendom.
3D scanning af bygninger, tekniske anlæg og infrastruktur såsom veje og broer sikrer præcis opmåling, datagrundlag og as-built dokumentation til brug ved projektering, planlægning, registrering og videre bearbejdning - uanset om der er tale om nybyggeri, renovering, eksisterende byggeri eller vedligeholdelse.
Udbytte af 3D laserscanning
- Hurtig, præcis og omkostningseffektiv opmåling og dataindsamling
- Høj detaljeringsgrad samt retvisende data og dokumentation
- Forbedret projektforståelse og bedre beslutningsgrundlag
- Færre fejl og forsinkelser
- Lavere samlede omkostninger
Effektiv og præcis laserscanning
I Geopartner er vi specialister i 3D laserscanning som en effektiv metode til opmåling med stor nøjagtighed. Vi råder over en lang række scanningstyper til forskellige formål:
Håndholdt laserscanning: Den enkleste og hurtigste form for laserscanning. Med denne teknologi udføres scanning i konstant bevægelse, det er således muligt at måle et stort område på relativt kort tid. Metoden er optimal som grundlag for eksempelvis arealopgørelse og volumenberegning. Kvaliteten og nøjagtigheden er god, men ikke helt så god som ved de større og lidt mere tidskrævende metoder
SLAM: Mobil laserscanning med automatisk sammensætning af punktskyer og billeder. Ved denne scanningsform optages billeder og punkter samtidig. Scanningen udføres i bevægelse og er derfor en meget agil indsamlingsmetode. Ideel til scanning af bygninger og for udarbejdelse af situationsplaner.
Stationær scanning: Den mest præcise form for scanning. Scanneren står i ro, mens der scannes, og resultatet er derfor en meget præcis punktsky. Denne metode er optimal for de projekter, der stiller store krav til nøjagtighed; as-built, dimensionskontrol, overfladeanalyse af betongulv, bygningsscanning, teknik mm.
Millimeterpræcise punktskyer
Med alle former for 3D scanning etablerer vi punktskyer, der med millimeterpræcision kan give fuld fotorealistisk gengivelse i 3D. Det giver mulighed for videre bearbejdning i CAD eller BIM i form af komplette 3D modeller og anden 3D visualisering af de indsamlede data.
Denne form for indsamling og bearbejdning af data er også ideel i forbindelse med projekter, hvor det gamle tegningsmateriale er mangelfuldt og ikke længere retvisende.
3D Model – digital tvilling
En 3D model på baggrund af indsamlede scanningsdata gør dit projekt håndgribeligt, og giver dig overblik over alle eksisterende forhold.
En 3D model kan bl.a. anvendes til test og tilretning i designprocessen, samt til kvalificeret planlægning af effektivt vedligehold og renoveringer (i Facility Management).
Læs mere om 3D model - digital tvilling - på baggrund af scanningsdata her
Anvendelsesområder for laserscanning
- Scanning af bygninger og ejendomme - med 3D scanning af bygninger opmåler vi din bolig, erhvervsejendom eller øvrige bygninger, så arealopgørelsen og øvrig dokumentation bliver korrekt.
- Scanning af byggeri – Scan to BIM og BIM model. Enestående projekteringsgrundlag ved renovering og ombygning samt til optimering af Facility og Space Management.
- Scanning af infrastruktur - 3D Scan to CAD. Komplet projekteringsgrundlag og 3D as built dokumentation af infrastrukturanlæg i forbindelse med drift- og vedligeholdelsesprojekter.
- Scanning af forsyning og andre tekniske anlæg – 3D Scan to CAD. Komplet 3D as built dokumentation af tekniske anlæg, rørsystemer og bygværker i forbindelse med drift- og vedligeholdelsesprojekter.
- Situationsplaner - 3D Scan to CAD. Komplet laserscanning af områder for udarbejdelse af projekteringsgrundlag. Ud fra scanningsdata digitaliseres punkter, linjer og flader på 3D CAD format (dwg, dgn, mm.).
Scanningsdata der passer til dit miljø
Vi leverer scanningsdata i alle gængse formater, så de passer til netop dine systemer og dit behov.
Data kan også leveres via vores egen portal Cloud Connect. Cloud Connect giver en enestående mulighed for samarbejde i de samme punktskyer på tværs af lokationer. Der er ikke behov for installation af specialiseret software. Det hele er i ”skyen” med online tilgang via en almindelig internetbrowser.
Kontakt mig for at høre mere:
Intelligent opmåling og ledningsregistrering
Vi er specialister i opmåling og ledningsregistrering af forsyningsledninger. Så kan I koncentrere jer om det, I er eksperter i – nemlig selve forsyningsdriften.
Uanset hvor komplekse ledningsopmålinger I står over for, kan vores opmålingsspecialister hjælpe jer i mål og udføre korrekt ledningsopmåling i marken. Gennem dialog rådgiver vores erfarne opmålingsspecialister jer ud fra jeres behov, så I opnår det optimale resultat. Vores viden om ledningsnettet sikrer, at I undgår dyre fejlbeslutninger.
Valget af metode til opmåling og ledningsregistrering er også en vigtig del af vores rådgivning. Vi tænker hele tiden de nyeste metoder ind i vores arbejdsgange, og med øje for jeres projekt og behov ser vi på den samlede pallette af muligheder. Geopartner dækker i dag hele spektret af opmålingsmetoder fra GPS, totalstation og nivellement til droner og 3D laserscanning.
Vores specialister inden for forsyning er fordelt over hele landet, og vi kan levere den samme gode service. Med høj faglighed, den nyeste viden på området og mange års erfaring sikrer vi jer den bedste løsning af opgaven og leverer data i præcis det format, der giver størst værdi til jeres videre arbejde.
Få overblik med digital ledningsregistrering
Har din forsyning behov for at få fastlagt jeres ledningers præcise placering i jorden? Vores forsyningsspecialister har gennem mange år udført digital ledningsregistrering af både drikkevand, spildevand, naturgas og diverse andre former for kabelføring, og med de nyeste opmålingsteknologier i marken og intelligent software på kontoret får I effektiv ledningsregistrering og et fuldstændigt overblik over jeres ledningsnet.
Registreringen af ledningers egenskabsdata er afgørende for at kunne udnytte GIS systemer efterfølgende. Geopartner leverer data til alle GIS platforme.
Registrering af bygværker
Har I behov for dokumentation af jeres forsyningsbygværker? Skal I eksempelvis udskifte en pumpe, renovere eller udvide jeres bygværk, er det afgørende at have dokumentation af det eksisterende bygværk. Det sikrer jer et korrekt og kvalificeret projekteringsgrundlag til den videre proces. Geopartner opmåler og registrerer forsyningsbygværker, så I får en komplet 3D model. Opmålingen foretager vi med laserscanning, terrestrisk opmåling eller drone – det afhænger af jeres behov for nøjagtighed.
Ved udstykninger, opmålinger og tinglysninger oplever vi ved Geopartner en god dialog samt en stærk faglig sparring i forhold til gældende regler og lovgivning på området for ledningsregistrering
Per Even Rasmussen, direktør
Samsø Spildevand
Hvordan kan vi hjælpe dig?
Produktblade
3D Scan to CAD - Tekniske anlæg
3D Scan to BIM - Byggeri
360 graders panoramafotos
Når du modtager ledningspakker fra LER, modtager du data i GML-filer. Kan I, ligesom mange andre virksomheder, ikke håndtere GML-filer, så kan vores løsning hjælpe jer. Med programmet ‘LER - GML import’ kan du meget nemt lave en overførsel af GML-filer fra LER's ledningspakker.
Udbytte af 'LER - GML import'
- Hurtig adgang til ledningspakker fra LER
- Nem indlæsning / overførsel af GML-filer / formater
Hvad er ‘LER - GML import’?
Med ‘LER - GML import’ kan Bentley Connect brugere nemt og effektivt indlæse de ledningsdata, der kommer med ledningspakkerne fra LER. ‘LER - GML import’ håndterer hele processen med indlæsningen, og I behøver derfor ikke at have nogen kendskab til filformatet GML. ‘LER - GML import’ er et MicroStation tilføjelsesprogram, som startes og anvendes fra et Bentleyprodukt, f.eks. MicroStation, OpenCities Map m.fl. Programmet læser og importerer data direkte fra de ZIP-komprimerede ledningspakker fra LER.
Overførsel af GML-filer sker let og intuitivt ved drag and drop (træk og slip), hvor man trækker ledningspakken over i programmet og herefter indlæses de automatisk. Det er muligt at tilpasse de enkelte kortlag, så de passer til lige netop de opgaver, der skal løses.
Fakta
- Importér med træk og slip i brugerfladen
- Transformation af ledningsdata til designfilens koordinatsystem
- Mulighed for individuel opsætning af de enkelte kortlag
- Mulighed for oprettelse af signaturforklaring
Kontakt mig
Graveassistenten giver hurtig, enkel og overskuelig adgang til jeres graveforespørgsel i LER og har funktioner, der letter arbejdet - hver dag.
Ny LER-lov medfører ny arbejdsprocedure
Med ændringerne i LER-loven, der er trådt endeligt i kraft med LER 2.0 pr. 1. juli 2023, er procedurerne omkring adgang til ledningsoplysninger markant ændret for entreprenører og andre graveaktører.
Udfordringen ligger i, at du som entreprenør eller anden aktør nu selv skal hente kort og ledningsdata ved graveforespørgsel i LER, og derefter selv gøre data brugbare til det daglige arbejde.
De samlede ledningsdata udleveres kun digitalt i GML-format, hvilket for de fleste vil være besværligt at håndtere og anvende i virksomhedens øvrige software.
Få nem adgang til graveforespørgsel i LER
Geopartner har udviklet Graveassistenten - en enkel og elegant webløsning, der hjælper entreprenører og graveaktører med at konvertere data fra LER til dataformater, der kan indlæses i egne systemer. Samtidig viser Graveassistenten alle aktuelle graveforespørgsler i LER på ét kort, så du får ét samlet overblik.
Graveassistenten viser kun de gyldige graveforspørgsler. Det sikrer, at I altid arbejder med de nyeste data - så risikerer du ikke at grave, når forespørgslen i LER er udløbet.
Det kan du bl.a. med Graveassistenten
Graveassistenten er nem og effektiv at bruge, og giver dig nyttige værktøjer, der letter dit daglige arbejde, f.eks. kan du:
- Indlæse GML-data, der kan konverteres til velkendte CAD- og GIS-formater
- Danne PDF-udskrifter fra A4 til A1
- Se alle gyldige graveforespørgsler i LER for din virksomhed
- Graveassistenten afregnes som et fast abonnement, der uden merudgifter giver adgang for alle ansatte i din virksomhed - så skal du som entreprenør ikke tildele adgang til dine ansatte hver gang
Vil du vide mere?
Kontakt os på nedenstående kontaktinformationer. Vi glæder os til at hjælpe dig i gang med automatiske LER-besvarelser.
Kontakt:
Med Geopartners LER assistent lever du op til det nye Lednings Ejer Register - LER 2.0. Automatisk LER besvarelse giver lettere arbejdsgange og nye muligheder for jer - og for graveaktører.
Udbytte af LER assistent
- Lever op til LER 2.0
- Automatisk LER besvarelse med få minutters behandlingstid, hele døgnet, hele året
- Ubegrænset antal LER besvarelser på én og samme abonnementsordning
- Notifikation til jeres administrator af ledningsoplysninger
- LER besvarelse, logning, drift og support i én samlet løsning
100% automatisk LER 2.0 besvarelse - Skønheden i det enkle
Det overordnede formål med Geopartners LER assistent er, at LER graveforespørgsler besvares automatisk inden for to timer, og i det rette dataformat. Det hele sker altså i henhold til kravene i LER 2.0. Som ledningsejer modtager man en mail ved hver af de automatisk besvarede graveforespørgsler. Mailen indeholder oplysninger om, hvem der har forespurgt, graveperioden, og hvad indholdet af den automatiske LER besvarelse var.
Løsningen kræver ikke specialistviden og giver besvarelse i forhold til jeres ledningsdata døgnets 24 timer - hele året. Ledningsoplysningerne og detaljerne vedr. automatiske LER besvarelser tilpasses nemt til jeres ønsker.
Tryghed og ansvar ved automatisk LER besvarelse
LER assistent logger alle besvarelser og historiske ledningsoplysninger lokalt. Skulle der i forbindelse med eksempelvis en erstatningssag opstå tvivl om indholdet af en LER besvarelse, vil der fra logningen kunne fremsendes en kopi af de oprindelige data.
1-2-3 LER assistent
Geopartners LER assistent aktiveres med 3 enkle steps:
1. Som ledningsejer gives der ved LER portalen adgang til, at Geopartner er ’tjenesteyder’. Vi assisterer naturligvis gerne med vejledning.
2. LER assistent aktiveres med selskabets stamoplysninger, kontaktinformationer og ledningsdata.
3. LER assistent er kørende og aktiveret. Som tjenesteyder vil alle LER henvendelser automatisk blive svaret efterfølgende
Adgang og data gjort enkel
Ajourføring af data klares simpelt med de tilhørende tjenester, hvor enten I, Geopartner eller en anden landmåler let kan opdatere informationerne. Skulle jeres forsyningsselskab selv ligge inde med ledningsoplysningerne, kan de hentes over internettet ved hver LER besvarelse. Motoren i LER assistent omsætter data fra jeres produktionssystem til den datamodel, der forventes af LER 2.0 systemet. Det sikrer, at jeres nuværende produktionsdata ikke påvirkes af nye krav i LER 2.0.
Fakta
LER 2.0 loven, der trådte i kraft den 1. juli 2023, har betydet, at myndighederne har udviklet et nyt og bedre Lednings Ejer Register (LER). Formålet er, at vi for fremtiden skal undgå graveskader, sikre større grad af samgravning og genbruge føringer til fiberudlægning. Svartiden på graveforespørgsler vil med det nye LER system gå fra tidligere 5 hverdage til 2 timer, hvilket nødvendiggør en digital LER løsning til automatisk håndtering af besvarelser.
LER loven foreskriver også, at der skal måles data i 3D. Som entreprenør bliver der bedre mulighed for detaljerede ledningsoplysninger i stedet for bare nogle streger på et kort.
Indfasningsperioden er nu slut, og alle forventes at leve op til de nye automatiske LER besvarelser.
Vil du vide mere? Læs HER
Læs om Geopartners LER løsning til graveaktører her.
Kontakt mig vedr. LER 2.0:
En streg på et kort med et ledningstracé, et hegnings- eller stiprojekt, der skal blive til virkelighed, kan være en lang proces. Geopartners forhandlerteam har stor erfaring med at rådgive og udføre sådanne lodsejerforhandlinger. Vi kan hjælpe med processen fra planlægning til afslutning eller blot nogle af opgaverne.
Vi har erfaringen og kender hele processen i lodsejerforhandling
Et typisk projekt starter med en streg på et kort, hvor det ønskede tracé skal ligge. Herefter bliver tracéet lagt ind i vores kortværktøj, hvor det gennemgås for lovmæssige- og planmæssige bindinger. På bygherres vegne sender vi ansøgninger til rette myndigheder, så alt kommer til at ske inden for lovens rammer.
Udbytte af vores lodsejerforhandling
- Professionel forhandling
- Mange års erfaring med hele processen fra planlægning til forhandling med lodsejere til afslutning
- Tryghed i processen
En kontakt til de enkelte lodsejere i projektområdet etableres og lodsejerforhandlingerne går i gang. Vi lægger vægt på ordentlighed, når vi forhandler – og det er vigtigt for os, at alle føler sig hørt og trygge i processen.
Ofte er det gældende landsaftaler for brancheforeninger og landbruget, som danner grundlag for erstatningerne, herudover har Geopartner stor erfaring i mere specielle erstatningsudmålinger.
Det kan vi hjælpe dig med
- Ejendomsmæssige forundersøgelser
- Lodsejerforhandlinger
- Udarbejde materialer - dokumenter og kort
- Myndighedsansøgninger
- Aftalegrundlag og beregninger af erstatninger
- Tinglysning
- Opmåling
Tinglysning i forbindelse med lodsejerforhandling
Når projektet skal tinglyses, hjælper vi også gerne med hele processen fra udfærdigelse af servituttekst til sikring i tingbogen.
Opmåling og fastlæggelse af tracéet
Vi tilbyder efter etablering en landmåling eller droneoverflyvning af tracé og arbejdsområde for at fastsætte tracéets endelige placering og erstatning.
Jordfordeling og ekspropriation
Kræver projektet en jordfordeling eller ekspropriation, så tager vi os også gerne af denne opgave. Med vores mangeårige erfaring og store kendskab til ekspropriation og erstatningsret går processen effektivt, men korrekt for sig.
Kontakt mig
Vi forener bygherres og myndigheders krav i lokalplaner
To planprocesser er aldrig ens. De påvirkes af jura, teknik og mange forskellige interessenter, hvilket kan gøre lokalplanlægning til en omfattende og kompliceret proces at navigere i. Når vi udvikler forslag til lokalplaner, er vores fornemmeste opgave at forene bygherrens interesser med myndighedernes ønsker og kravspecifikationer – alt imens at det samlede arbejde lever op til lovgivningen.
Tid er samtidig en vigtig faktor - både i forhold til det politiske niveau og det, som I ønsker at bygge. Vi tænker det samlede tidsperspektiv ind fra den første fase og sikrer en god og effektiv proces.
Lokalplanlægning på det rette grundlag
Vores dygtige planlæggere laver lokalplanlægning i forbindelse med bl.a. etablering af solenergi og biogasanlæg samt byudvikling. Vi sørger for, at planlægningen bygger på det rigtige grundlag, så der bliver taget hånd om de realiteter og udfordringer, som jeres projekt står over for.
Udover at levere det rigtige grundlag lever vi også op til de stadig større krav og forventninger, som kommuner stiller. Vi sikrer, at plandokumentet er gennemarbejdet, så det bliver en hjælp i jeres videre arbejde.
Vi hjælper bl.a. med at håndtere arealmæssige bindinger og miljøforhold, forhandling mellem interessenter og facilitering af borgerinddragelse. Gennem lokalplanprocessen laver vi ud fra jeres krav og behov udredninger, dokumentation og tilvejebringer lokalplanrelaterede produkter i alt fra miljøscreening, VVM-anmeldelse og kommuneplantillæg til kortmateriale, behandling af høringssvar og støj- og trafikberegning.
Vil du vide mere?
Med WebGIS softwaret Map Connect fra Geopartner er dine geografiske data samlet i ét kort - det giver dig en nem adgang til de oplysninger, du skal bruge.
Bliv kontaktet en af en GIS-konsulent fra Geopartner
WebGIS betyder simpelthen en kortløsning, der gør brug af internettet. Et eksempel på dette er Map Connect, som er en WebGIS platform, der samler og viser de forskellige geografiske datatyper, som I har brug for.
Map Connect kan anvendes både som primært system til at visualisere data, eller også som ”omstillingscentral” til egne lokale WebGIS- og/eller desktopløsninger. Det kan f.eks. integreres med andre løsninger som ERP og CRM.
Platformen bygger på velkendte teknologier og internationale standarder, og anvendelsen kan derfor supplere de systemer, som I er vant til at arbejde med. Løsningen kan vise de forskellige data via tjenester, der kan anvendes i egne eksisterende løsninger.
4 fordele ved at bruge WebGIS
- Nemt at samle geografiske data i ét online kort
- Anvend egne kort, data og eksterne tjenester
- Tilpasset opsætning til din virksomhed
- Hurtigt overblik - et kort siger mere end tusind ord
En WebGIS platform med mange tilpasningsmuligheder til jeres behov
Map Connect er en basisløsning inden for WebGIS, der kan udbygges med et utal af eksisterende moduler, og vi kan udvikle moduler og funktioner, så løsningen dækker netop jeres behov.
De mange muligheder for tilpasning af kortløsningen ned i små detaljer gør, at Map Connect bruges af både små og store virksomheder som eks. ejendomsmæglere, entreprenører, kommuner, forsyning og mange andre brancher hvor der er vidt forskellige krav til en kortløsnings indhold og funktioner.
Til WebGIS platformen kan anskaffes følgende tilkøbsmoduler: Map Ejerkort, LER-assistent, Graveassistent, Integration til Docunote, Map TV og Map TL.
Bliv kontaktet en af en GIS-konsulent fra Geopartner
Læs om Geopartners GIS løsninger og rådgivning her
Nu trækker og klargør vi vores data hurtigere... Vi er meget tilfredse med Map Connect og WebGIS kortene, vi kan trække ud. De er gode, og formatet passer rigtig godt til vores materialer, så det spiller godt sammen og ser derfor godt ud...
— Bernt Villadsen, ejendomsmægler og indehaver af Agriteam.
Vil du vide mere om WebGIS fra Geopartner? Kontakt vores GIS-konsulent:
Mister du af og til overblikket over de ejendomme I ejer? Eller vil du vide, hvem der ejer grunde op til din grund? GIS kort løsningen Map Ejerkort giver dig overblikket og de nødvendige oplysninger.
Bliv kontaktet en af en GIS-konsulent fra Geopartner
Hvad er Map Ejerkort?
Map Ejerkort er et GIS kort, der viser GIS data for ejendomsforhold på alle ejendomme i Danmark. Map Ejerkort kan derfor give svar på spørgsmål som:
- Hvordan er en ejendom disponeret i fast ejendom?
- På hvilke adresser er der ejerlejligheder?
- Hvad ejer en virksomhed?
- Hvem ejer jorden, der støder op til vores virksomhed?
Kortløsningen udstiller GIS data og tjenester til integration i egne GIS løsninger eller via Geopartners ’Map Connect’ platform. GIS-kortet ajourføres dagligt, så oplysningerne altid er opdateret.
Du kan søge oplysningerne frem på flere måder alt efter dit behov. F.eks. kan du søge alle ejendomme frem, der ejes af et bestemt CVR nr., så har du overblikket over din ejendomsportefølje. Eller du kan med musen markere et område af Danmark, hvor du ønsker at få oplysninger på alle ejendomme (inklusiv ejerlejligheder og bygninger på fremmede grund). Leder du efter en konkret ejendom, er der mulighed for at søge på adressen, matrikel eller ejendomsnummer.
Hvad får du med GIS kortet Map Ejerkort?
- Viden om ejerforhold på alle ejendomme i DK
- Brugervenligt og visuelt overblik på et kort
- Opdateret data hver dag
- Brug data i dit eget GIS- eller CAD-program
Map Ejerkort giver dig det visuelle overblik, da ejendommene præsenteres på et GIS kort. Farverne hjælper til tydeligt at adskille grundene. Ved ét klik i kortet, vises ejendommens sammensætning af matrikler sammen med udvalgte ejeroplysninger. Ejendommenes beliggenhedsadresser er ligeledes tilgængelige i kortet og kan sammen med de øvrige data trækkes ud til videre behandling.
Nyttige oplysninger i dette GIS kort for f.eks. kommuner og forsyninger
Ved hjælp af det nye beliggenhedsregister kan GIS kortet Map Ejerkort også vise bygninger på fremmed grund. Det betyder, at man kan se ejerforhold på f.eks. sommerhuse og kommuners eller forsyningers tekniske installationer.
Få materiale om Map Ejerkort
Nedenfor kan du få produktark om Map Ejerkort. Men vi er også altid klar til at tage en snak om, hvordan Map Ejerkort eller andre GIS-løsninger kan hjælpe lige netop din virksomhed. Se kontaktoplysninger i bunden af siden.
Prøv GIS kort løsningen Map Ejerkort gratis i en måned
Vi tilbyder en gratis prøvemåned uden binding, så I kan se, hvordan Map Ejerkort kan hjælpe jer i jeres virksomhed.
Send en mail med navn, telefonnummer og adresse så vender vi tilbage, klik her: MapEjerkort prøve (Mailadresse geopartnerwebgis@geopartner.dk)
Bliv kontaktet en af en GIS-konsulent fra Geopartner
Læs om Geopartners GIS løsninger og rådgivning her
Få tilsendt gratis webinar om GIS kort løsningen Map Ejerkort
Udfyld informationerne nedenfor og vi sender dig vores webinar om Map Ejerkort.
[contact-form-7 id="5194" title="Få tilsendt gratis webinar om Map Ejerkort"] [post_title] => Map Ejerkort - GIS kort løsning, hvor du kan se ejere for ejendomme i DK [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => map-ejerkort-gis-kort [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2023-07-06 12:53:24 [post_modified_gmt] => 2023-07-06 10:53:24 [post_content_filtered] => [post_parent] => 225 [guid] => https://geopartner.dk/?page_id=5192 [menu_order] => 0 [post_type] => page [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [maskinstyring - data] => WP_Post Object ( [ID] => 711 [post_author] => 1 [post_date] => 2020-01-15 19:30:41 [post_date_gmt] => 2020-01-15 18:30:41 [post_content] =>3D maskinstyringsdata
Vi er specialister i datahåndtering - også til maskinstyring. Med vores hjælp kan du koncentrere dig om det, du er bedst til – nemlig selve anlægsarbejdet. Med 3D maskinstyringsdata får du mulighed for at arbejde ud fra projekteringsgrundlaget direkte i marken. Det er dermed ikke længere nødvendigt med afsætning og opmåling, inden gravearbejdet påbegyndes.
Vi optimerer dine anlægsopgaver, og med 3D maskinstyringsdata ved du præcis, hvor maskinen befinder sig og kan starte arbejdet med det samme. Vi hjælper også gerne med fikspunkter og sikrer, at din maskine er kalibreret, så den måler og graver korrekt.
Maskinstyring giver tidsbesparelse og præcist anlægsarbejde
Fordelene ved 3D-data til maskinstyring er mange. Ikke alene er det tidsbesparende, men som entreprenør har du også hele projekteringsgrundlaget online i 3D. Det er med til at sikre, at du graver præcist.
Vi kan både uploade datae til din maskine, så de ligger klar, når du vil i gang med gravearbejdet, eller levere dine nye 3D data direkte til dig, så du selv uploader dataene til maskinen. Vi kan også levere dataene til din GPS Rover.
Vi leverer maskinstyringsdata til både Leica- og Trimble-systemer, og ønsker du selv at udfærdige 3D data, sælger vi også Bentley-software, der gør, at du nemt kommer i gang.
Vores maskinstyringsteam består af 3 specialister - se hele teamet i produktark herunder
Se mere om hvordan vi hjælper entreprenører.
Det har været en fornøjelse at samarbejde med Geopartner på projektet [Silkeborg motorvejen]. Geopartner har løst sine opgaver på en professionel facon og har været meget fleksible i forhold til arbejdets omfang og arbejdstider. Dette har betydet meget i vores projektorganisation, da uforudsete ting opstår på denne type projekter, som skal håndteres hurtigt og smidigt, og dette har Geopartner medvirket til
Jesper Bjerre, projektchef
Arkil-Bilfinger I/S
Kan vi hjælpe dig vedr. maskinstyring?
Få et overblik af din ejendom på et matrikelkort.
I matrikelregistret holder Geodatastyrelsen styr på ejendomme i Danmark, og du finder her matrikelkort over hele Danmark. Matrikelkortet bør dog kun betragtes som et oversigtskort af varierende nøjagtighed, da der særligt ved gamle skel kan være store afvigelser mellem skellets placering på et matrikelkort og dets faktiske placering.
Skal du fastlægge skellet med sikkerhed, er det derfor vigtigt, at du får hjælp af en praktiserende landinspektør til at slå de nøjagtige skelgrænser fast. Fastlæggelse af skel kan nemlig være en kompliceret opgave, hvor mange faktorer skal tages med i betragtning.
Læs mere om fastlæggelse af skel.
Undgå ubehagelige overraskelser
Registrerede vejadgange til de enkelte grundstykker, fredskovsbelagte arealer, klitfredede arealer og arealer omfattet af strandbeskyttelse er også vist på et matrikelkort. Men pas på – matrikelkortet viser ikke nødvendigvis hele sandheden, da der kan forekomme flere andre begrænsninger i arealanvendelsen, som skal findes i andre registre.
Det er vores landinspektører eksperter i, og de kan give dig det fulde overblik over, hvad ejendommen kan anvendes til. Så undgår du ubehagelige overraskelser.
Find matrikelkort på Geodatastyrelsens tjeneste Kortviser her
Kan vi hjælpe dig?
Når der udarbejdes planer og projekter, der kan påvirke miljøet væsentligt, skal der som udgangspunkt altid gennemføres en miljøvurdering. En miljøvurdering af en plan benævnes også SMV (Strategisk miljøvurdering) mens en miljøvurdering af et projekt benævnes miljøkonsekvensvurdering (tidligere VVM – Vurdering af Virkninger på Miljøet). Miljøvurderingsloven har til formål at sikre et højt miljøbeskyttelsesniveau og at bidrage til integrationen af miljøhensyn under udarbejdelsen og vedtagelsen af planer og programmer og ved tilladelse til projekter.
I miljøvurderinger og miljøkonsekvensvurderinger arbejder man med et bredt miljøbegreb, der omfatter biologiske mangfoldighed, befolkningen, menneskers sundhed og sikkerhed, fauna, flora, jordbund, vand, luft, klimatiske faktorer, materielle goder, landskab, kulturarv, herunder kirker og deres omgivelser, samt arkitektonisk og arkæologisk arv og det indbyrdes forhold mellem disse faktorer.
Et væsentligt led i processen er offentlige høringer, inden den endelige beslutning træffes. En miljøvurdering eller miljøkonsekvensvurdering giver ikke i sig selv svaret på om planen eller projektet skal gennemføres, men den sikrer, at der gennemføres en grundig analyse af den forventede væsentlige indvirkning på de enkelte miljøfaktorer, og den giver et overblik over konsekvenserne af forskellige alternative løsninger.
Vi hjælper med miljøvurderingsloven
I Geopartner arbejder vi med alle aspekter inden for miljøvurderingsloven, og vi rådgiver både kommuner og virksomheder i processen omkring miljøvurdering af planer og projekter. Det er vigtigt for os at sikre et godt samarbejde med alle parter i en miljøvurderingsproces, og her er det en stor fordel, at vi er vant til at samarbejde med både virksomheder og myndigheder.
Miljøvurderingsloven opsætter krav til processen for miljøvurderingen/miljøkonsekvensvurderingen, og Geopartner yder rådgivning om alle elementer i forløbet, både de tidlige faser med afklaring af mulige miljømæssige påvirkninger i en screening og udarbejdelse af afgrænsningsnotat, til beskrivelse af forventede miljømæssige indvirkninger i miljørapport/miljøkonsekvensrapport, udfærdigelse af sammenfattende redegørelse, udkast til § 25 tilladelse og opsamling og kommentering af høringssvar.
I Geopartner er opgaver omkring miljøvurderinger organiseret i Team Plan & Energi, som har stor erfaring med udarbejdelse af miljøvurderinger i forskellige sammenhænge. Der er en stor grad af faglig sparring og faglig udvikling i teamet, hvor vi lægger vægt på altid at være opdateret på relevant lovgivning og procedurer.
Vi arbejder med opgaverne inden for miljøvurdering med en struktureret tilgang, der bygger på vores løsning af lignende opgaver samt de erfaringer, vi har opnået gennem vores samarbejde med en række forskellige kommuner og virksomheder.
Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig? Kontakt os
Skal du etablere et minivådområde?
Hvor skal dit minivådområde helt præcist ligge? Og i hvilken kote, for at undgå tilbageløb i drænrøret? Og hvordan udgraves dit minivådområde nemmest og billigst? Alt det ved vi en masse om.
Udbytte
- Realistisk planlægning af etableringen
- Effektivt og præcist gravearbejde med maskinstyringsdata
- Tryghed i anlægsprocessen
- Dokumentation til udbetaling af EU-midler
Har du besluttet dig for at etablere et minivådområde på dine jorder? Eller er du entreprenør og skal etablere et minivådområde for en kunde?
Så har du brug for at få afsat, hvor bassinet præcist skal anlægges. Det og meget andet i etableringsprocessen af minivådområder er vi i Geopartner eksperter i.
Etablering af minivådområde fra A-Z
Vi bistår med indledende opmåling, planlægning, maskindata, kontrolmåling og dokumentation - eller kort sagt, vi er med fra start og rådgiver i hele processen fra A-Z. Det har vi gjort mange gange, så vi ved, hvordan man sikrer den bedst mulige proces.
Dialog og planlægning skaber det bedste minivådområde
Vi indgår i tæt dialog med både lodsejer, entreprenør og oplandskonsulent, bl.a. om udseendet af minivådområdet og mulighederne for placering.
For os er det vigtigt fra start at skabe et realistisk billede af grave-
arbejdet og omkostningerne - det giver lodsejeren forudsigelighed og økonomisk tryghed.
Den tætte dialog og gode planlægning sikrer, at minivådområdet realiseres bedst muligt både i forhold til udseendet i terrænet og til den bedste økonomi.
Præcision er afgørende
Vi ved, at det er afgørende for minivådområdets funktion, at koter er korrekte, så anlægget ligger i et niveau, der passer til drænsystemet.
Vi ved, at det koster penge - mange penge, at flytte jord, så vi planlægger og laver maskindata, så unødigt gravearbejde undgås- det sikrer økonomien. Måske kan overskydende jord bruges til forbedring af nærliggende landbrugsjorder?
Vi ved at præcision er afgørende, så slutresultatet stemmer overens med det, der er lovet EU-midler til. Derfor er vores arbejde præcist og korrekt, og det ses ved den afsluttende kontrolmåling.
Sådan foregår processen
- Indmåling af terrænforhold og eksisterende drænrør og drænsystem.
- Afklaring af bassinniveau/vandstandsspejl i forhold til, hvad der er muligt ud fra eksisterende terræn og dræn. Dialog om ønsker, f.eks. for områdets udseende.
- Udarbejdelse af 3D-maskinstyringmodel (GPS) til brug i entreprenørens maskine.
- Kontrolmåling af anlagt bassin og levering af 3D-model som påkrævet dokumentation.
Læs om minivådområder på landbrugsstyrelsens side.
Vi hjælper dig også med etablering af vådområder.
Vil du vide mere? Kontakt os, så hjælper vi dig videre.
Monitorering bruges til at skabe overblik og beslutningsgrundlag for det videre arbejde samt til at overvåge og kontrollere bygningsværker og installationer. Med brug af den nyeste teknologi sikrer vi dig den viden, du har brug for.
Et godt overblik over udvikling og fremdrift i et projekt er vigtigt, når man skal planlægge det videre forløb i projektet. Overblik er også nøgleordet til at identificere, hvor eks. vedligeholdelse skal ske, og til at sikre stabilitet og sikkerhed af bygningsværker og installationer. Ved løbende monitorering med den nyeste teknologi sikrer Geopartner dig dette overblik.
Vi bruger den nyeste teknologi til at monitorere bygge- og anlægsprojekter for at skabe overblik over fremdriften. Et overblik der kan bruges til afrapportering og planlægning af det videre arbejde og optimering af byggepladsen. Det skaber også bedre grundlag for kommunikation med borgere, samarbejdspartnere og andre interessenter.
Monitorering som bidrag til miljø og klimatilpasning
Gennem løbende monitorering kan vi bidrage til miljøet og klimatilpasningen.
Vi skaber eks. et overblik over udviklingen af invasive arter som kæmpe-bjørneklo og hybenrose. Ved løbende at monitorere og dokumentere arternes udvikling, fremskaffer vi data, der giver et overblik over status og fremgang i bekæmpelsesindsatsen og områder, hvor man bør intensivere og sætte hårdere ind.
Ved hjælp af præcise opmålings- og beregningsmetoder kan monitorering anvendes til at overvåge og kontrollere diger og kystsikring samt bygningsværker som broer, tunneller, huse, veje og jernbaners stabilitet og grundlæggende sikkerhed.
Vi er specialister i at udvikle og gennemføre monitoreringsprogrammer i bedste kvalitet, der opfylder jeres specifikke behov og ønsker. Vi anvender de bedste metoder og instrumenter indenfor opmålingsbranchen, der leverer præcision og høj produktivitet til yderst konkurrencedygtige priser.
Vi kvalitetssikrer altid data og dokumenterer resultaterne i tal, grafik og visualisering, så du er sikret det bedste overblik.
Kontakt:
Som en konsekvens af kommunesammenlægningerne omklassificerer mange kommuner i disse år kommuneveje og private fællesveje. Det gør de for at harmonisere serviceniveauet for borgerne i kommunen. Samtidig er det med til at skabe overensstemmelse mellem, hvilke veje og stier der er henholdsvis kommuneveje og private fællesveje.
Omklassificering af veje og stier er en ressourcekrævende opgave, der kræver bl.a. håndtering af procedurer, dialog med borgere og matrikulær berigtigelse. Vi hjælper jer effektivt gennem omklassificerings- og harmoniseringsprocessen. Vi stiller bl.a. kriterier op for, hvornår veje og stier skal være offentlige eller private og opstiller konsekvenser, inden kommunalbestyrelsen træffer sin endelige beslutning.
Nedklassificering af offentlige veje
Skal I nedklassificere offentlige veje til private fællesveje? Vi hjælper jer effektivt igennem den omfattende proces og håndterer alle procedurer for jer. En af de vigtigste opgaver ligger også i dialogen med borgerne, og vi hjælper jer med at besvare alle spørgsmålene om, hvilke konsekvenser nedklassificeringen får for den enkelte.
Samtidig håndterer vi den matrikulære berigtigelse og rådgiver i forbindelse med etablering af vejlaug, når enten vejen bliver til en privat fællesvej, eller stien bliver til en privat fællessti.
Opklassificering af private fællesveje
Måske ønsker I at opklassificere private fællesveje til offentlige veje? Vi hjælper med at fastlægge de nye skel, håndtere kontakten til borgerne omkring aftalegrundlag samt sørger for den matrikulære berigtigelse.
Se hvordan vi også hjælper myndigheder inden for vej og anlæg.
Kontakt din lokale landinspektør for kompetent rådgivning
Omlægning af jorder - køb og frasalg
Omlægning, køb og frasalg af jorder mellem landbrugsejendomme er og har altid været et centralt redskab i landbrugets strukturudvikling - hvad enten der er tale om opkøb, udvidelse af bedriften, salg af jord eller ombytning med en eller flere naboer for at skabe en bedre arronderet ejendom med kortere transport til bygningsjorderne.
Vi rådgiver dig i omlægning, køb og salg af jord
Vi rådgiver dig i de mange forhold, der har betydning for, om en omlægning mellem landbrugsejendomme kan lade sig gøre.
Vi kender reglerne for frasalg af jord. Vi klarlægger, om jorderne skal arealoverføres eller udstykkes som en bygningsløs landbrugsejendom, om der er fredskov på arealerne, om der opstår skel indenfor strandbeskyttelseslinjen, og om der er tinglyst deklarationer på jorderne. Disse spørgsmål og mange andre kan være relevante for dig at få afklaret så tidligt som muligt i processen.
Ved køb af jord til supplering af en beboelsesejendom, er rådgivning om landbrugsjord også vigtig. Vi rådgiver dig i bestemmelserne om beliggenhed og arealstørrelser, der har betydning for, hvordan du griber sagen an. Måske skal landbrugspligten ophæves, hvis arealet i stedet for landbrug skal anvendes til byudvikling eller anlæg i det åbne land. Vi ved, hvornår du skal have myndighedernes tilladelse, og hvad du kan forvente at få lov til.
Kontakt os for rådgivning om omlægning, køb og frasalg af jord
Vil du vide mere om køb og frasalg af jord?
Vi realiserer opdeling i ejerlejligheder i din ejendom
Har du planer om at opdele en ejendom i ejerlejligheder? Så er det vigtigt, at du allierer dig med en kompetent og erfaren landinspektør, som er ekspert i Ejerlejlighedsloven. Opdeling af ejendomme i ejerlejligheder er nemlig omfattet af praktiserende landinspektørers monopol på matrikulære arbejder, og på grund af mange nye begrænsninger og udvidelser er ejerlejlighedsloven blevet en mere og mere kompliceret størrelse.
Vi rådgiver dig, fra du indvier os i din idé - til opdelingen i ejerlejligheder er noteret i Tingbogen. Vi undersøger, om der er begrænsninger på ejendommen, som forhindrer opdeling i ejerlejligheder i at blive en realitet. Vi opmåler ejendommen, udfærdiger fortegnelse, indhenter godkendelser, sørger for at ændringerne bliver noteret i Tingbogen og sikrer dermed, at dine planer kan realiseres.
Læs mere om ejerlejlighedsopdeling og ændring i ejerlejligheder.
Kontakt mig for kompetent rådgivning inden for ejendomsudvikling og opdeling i ejerlejligheder ...
Rådgivning og opmåling af vandløb
Opgaven med at udarbejde regulativer ligger hos kommuner, og udarbejdelse eller justering af regulativerne for vandløb kræver informationer om bl.a. vandløbenes tracé, profil, sidetilløb, vandføringsevne og obstruktioner såsom broer, stemmeværker og rørløb. Derfor er det nødvendigt med en opmåling af vandløb, der giver jer viden om det faktuelle løb gennem landskabet.
Vi rådgiver om og opmåler jeres vandløb samt leverer data, der passer ind i de tekniske systemer, som I anvender - hvad enten det er VASP, PROKA eller andre softwareplatforme. I tæt dialog med jer afdækker vi de reelle krav til opmålingerne og tilpasser metode og opmålingstæthed hertil.
Opmåling af vådområder som grundlag for klimaprojekter
Vi foretager også præcise opmålinger af søer og andre vådområder. På baggrund af opmålingerne kan vi lave nøjagtige terrænmodeller, der er essentielle i forbindelse med eks. klimaprojekter.
Læs mere om, hvordan vi også hjælper myndigheder med at gennemføre miljø- og klimaprojekter.
Kontakt:
Jernbaner skal være pålidelige og velfungerende. Vores specialiserede medarbejdere inden for teknisk jernbaneopmåling står klar til at hjælpe dig videre i dit baneprojekt med opmåling og afsætning. Vi udarbejder også 3D maskinstyringsdata til brug for stoppemaskinen i forbindelse med opretning af skinner mv.
Geopartner på sjællandske jernbaneprojekter
I 2016 udførte vi situationsopmåling af stationsforhold på en række stationer til brug for nyprojektering, og mellem Glostrup og Høje Taastrup etablerer vi cirka 200 fikspunkter til brug i forbindelse med opretning af skinner.
På Ringsted Station er der også gang i et stort jernbaneprojekt, hvor Geopartner er med. Hver weekend fra januar og frem til påske i 2017 arbejdede en flok af vores dygtige medarbejdere på jernbaneudvidelserne omkring Ringsted Station. De er med til at lægge nye sporskifter på den eksisterende banestrækning, hvor vi foretager kontrolmåling og sikrer, at sporskifterne placeres de helt rigtige steder.
Vil du vide mere? Kontakt mig og hør nærmere
Kompetent rådgivning i infrastrukturprojekter
I disse år investeres betydelige beløb i forbedringen af infrastrukturen landet over. Vejudvidelser og vejændringer er mange steder med til at skabe både større trafiksikkerhed og bedre fremkommelighed for bilister. Står I overfor et vejprojekt? Så er det vigtigt, at I tager fat på en kompetent og erfaren samarbejdspartner, da infrastrukturprojekter stiller store krav til både udstyr og mandskab.
I Geopartner stiller vi høje krav til præcision, og vi er jeres specialist inden for opmåling af veje og efterfølgende registrering. Vi foretager opmåling af eksisterende forhold og giver jer grundlaget til den videre projektering. Vi løser opgaven i dialog med jer og finder den rette metode, så I får præcis den nøjagtighed og fuldstændighed, som I har behov for i jeres projekt.
Med udgangspunkt i jeres behov vurderer vi, hvorvidt vi opmåler og kortlægger vejene med GPS, totalstation, scanning eller drone, og ud fra de indsamlede data leverer vi et 3D CAD projekteringsgrundlag. Har I udover CAD-projekteringsgrundlaget også behov for ledningsoplysninger eller oversigt over juridiske bindinger, hjælper vi jer også gerne med dette.
Vi foretager også afsætning og dokumentation af infrastruktur.
Vores specialister hjælper dig med præcis opmåling af veje og efterfølgende registrering. Kontakt din lokale landinspektør og hør nærmere
Er der fejl i din ejendomsvurdering? Fejl i ejendomsvurdering kan medføre, at du kommer til at betale for meget i skat...
Der kan være flere forskellige typer af fejlagtige registreringer, som fører til fejl i ejendomsvurdering - eks. forkert opgjorte arealer af ejendommen eller forkerte registreringer hos myndighederne af bygninger, placering osv. Begge typer vil føre til fejl i ejendomsvurdering.
Få en landinspektør til at validere myndighedernes registreringer i forhold til plandata og relevante, tinglyste servitutter.
Bliv kontaktet en af en landinspektør
Fejl i registrering af plandata fører til fejl i ejendomsvurdering
I forbindelse med indførelse af det nye ejendomsvurderingssystem er det kommet frem, at de plandata, som er registreret på din ejendom, ikke nødvendigvis er korrekte. Plandata er myndighedernes oplysninger om din ejendom, herunder: bebyggelse, arealer, geografisk data, infrastruktur, zonestatus, lokalplaner, kommuneplaner m.m. (Læs mere om fejl i plandata i denne artikel fra DR.dk):
Ikke taget højde for tinglyste servitutter
De nye ejendomsvurderinger tager desværre ikke automatisk højde for de tinglyste servitutter på din ejendom og det kan føre til fejl i ejendomsvurderingen. Tinglyste servitutter kan have stor betydning for din ejendomsvurdering, da de kan have åbenlyst værdiforringende betydning. Det kan f.eks. være byggelinjer, begrænsninger i bebyggelsesprocent, forbud mod udstykning m.m..
(Læs mere om fejl i servitutter i artikel på DR.dk her)
Hvis du kontakter os for en validering af registreringer hos myndighederne, får du en plan og servitutattest, der redegør for eventuelle fejl i registreringen af plandata, eller oplysninger i tinglyste servitutter, der kan have betydning for din ejendomsvurdering. Attesten kan du bringe videre til myndighederne og evt. få rettet fejl i ejendomsvurdering.
Vejl. pris 4.900 kr. inkl. moms
Bliv kontaktet en af en landinspektør
[post_title] => Plan og servitutattest til at rette fejl i ejendomsvurdering [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => plan-og-servitutattest-til-at-rette-fejl-i-ejendomsvurdering [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2023-05-30 12:06:32 [post_modified_gmt] => 2023-05-30 10:06:32 [post_content_filtered] => [post_parent] => 225 [guid] => https://geopartner.dk/?page_id=10795 [menu_order] => 0 [post_type] => page [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [planlægning og ejendomsudvikling] => WP_Post Object ( [ID] => 127 [post_author] => 1 [post_date] => 2020-01-13 21:50:52 [post_date_gmt] => 2020-01-13 20:50:52 [post_content] =>Få dit projekt i mål til tiden
Det kræver stort overblik at få projekter helt i mål inden for en given tidshorisont. Med høj faglighed og god projektledelse stræber vi efter at hjælpe dig og dit projekt succesfuldt i mål. Vi sikrer løbende en konstruktiv dialog mellem alle projektets parter.
Vi rådgiver private og offentlige bygherrer - både hvor eksisterende planer spiller en væsentlig rolle, og hvor udarbejdelse af en ny plan er forudsætningen for gennemførelse af et projekt. Vi udfærdiger lokalplaner og rådgiver bygherrer i forbindelse med byomdannelses- og ejendomsudviklingsprojekter - uanset om du vil bygge på bar mark eller har en eksisterende bygningsmasse til omdannelse.
Vi råder over medarbejdere med speciale i bl.a. ejendomsudvikling, strategisk byplanlægning, vedvarende energi og lokalplanlægning, og vores team består af fagfolk med forskellige baggrunde som f.eks. landinspektører og landskabsarkitekter.
Vores dygtige rådgivere er velorienterede i det offentlige plansystem med tilhørende lovgivning og er fortrolige med sagsgangen og vilkårene i det administrative og politiske system. Der ligger samtidig en stor fordel i, at vi er tilstede i hele landet, og at vi oftest kender de relevante medarbejdere på de enkelte forvaltningsområder.
Ejendomsudvikling
Skal dit projekt i mål til tiden? Vores Plan og energi team står klar til at hjælpe dig videre, og vi håndterer alt fra byggemodning og udstykningsforslag til servitutredegørelse, ejerlejlighedsopdeling og afsætning af byggeri.
Læs mere her.
Lokalplanlægning
Skal vi hjælpe dig med at udarbejde lokalplan? Vi forener bygherrens interesser med myndighedernes ønsker og kravspecifikationer, alt imens vi navigerer gennem den komplicerede proces af jura, teknik og forskellige interessenter. Vi håndterer alt fra store tekniske anlæg til udstykning over ejendomme i tæt by til nye parceller.
Læs mere om vores tilgang til lokalplanlægning.
Bæredygtighedscertificering af byområder
Vil I skabe et mere attraktivt og fremtidssikret byområde? Geopartner er medlem af Rådet for Bæredygtigt Byggeri, og vores autoriserede DGNB-konsulent kan dermed rådgive i byudviklingsprojekter og vejlede om, hvad der skal til for at et byområde efterlever kravene i DGNB og kan certificeres efter standarden. Med DGNB som planlægningsværktøj garanterer vi, at byområder bliver så bæredygtige som muligt, alt efter jeres niveau og ambitioner.
Læs mere om bæredygtighedscertificering af byområder.
Kan vi hjælpe dig?
Undgå fordyrende problemstillinger med sikkert projektgrundlag
Med erfaring og viden inden for byggelovgivningen er vi din rådgiver i forbindelse med udarbejdelse af projektgrundlag. Inddrag os så tidligt som muligt i processen. Så undgår du at støde ind i fordyrende problemstillinger, som kunne være undgået.
Vi sikrer, at projekteringen sker på et sikkert projektgrundlag ved, at byggeriet placeres lovligt, at krav til højder, afstande og bebyggelsesprocent respekteres, at huslejearealerne beregnes korrekt, samt at lokalplaners, byplanvedtægters og privatretlige servitutters bestemmelser for bygningshøjde og byggefelt overholdes.
Vi udarbejder projektgrundlaget med udgangspunkt i en situationsplan med koter, byggelinjer, eksisterende bygninger og alle objekter af betydning i projektområdet. Vi indsamler også 3D-scannings og dronedata til visualiseringer af projektet og bl.a. detailopmåling af facader samt undersøger og redegør for servitutter og lokalplan.
Vores rådgiverkontor på Frederiksberg har særligt fokus på rådgivning inden for projekt- og ejendomsudvikling
Benyt BIM model (Bygnings Informations Modellering) som 3D as-built dokumentation af byggeri i forbindelse med renoverings- og ombygningsprojekter
Udbytte af BIM model af byggeri
- Hurtig, præcis og omkostningseffektiv dataindsamling
- Høj detaljeringsgrad og valide data
- Godt projekteringsgrundlag
- Forbedret projektforståelse
- Færre fejl, lavere omkostninger
- Hurtigere beslutningstagning
- Optimering af Facility og Space Management
Hvad er BIM model?
BIM model er en nøjagtig, digital repræsentation af den opmålte bygning udarbejdet på baggrund af præcise scanningsdata. BIM er en moderne, digital arbejdsmetode til planlægning, overblik, optimering og administration af bygninger.
Står du med et renoveringsprojekt eller en ombygning, kan du med BIM model sikre dig et rigtig godt grundlag for en god projektgennemførelse.
BIM model giver dig valid, geometrisk, as-built dokumentation samt mulighed for hurtigt at analysere, manipulere og tilpasse alle aspekter imellem as-built og design. Dokumentationen kan derved anvendes i flere stadier i et byggeprojekt.
Med BIM scanning af byggeri får du ”Det gode projekteringsgrundlag”, så du undgår overraskelser fra start til slut igennem hele projektet. Herudover kan scanningsresultatet bruges til ajourføring/opdatering i diverse FM (Facility Management) systemer til drift og vedligehold.
Leverance
- 3D punktsky data til import i Revit eller CAD
- Fotorealistisk viewerløsning – besøg projektstedet fra kontoret
- 3D as-built Revit BIM-modeller LOD100 - 450
- 2D CAD plan- og snittegninger
- 3D/2D CAD facadeopstalter og snittegninger
- FM konvertible modeller og tegninger
Det får du med BIM model
- Valid geometrisk as-built dokumentation
- Opdateret digitalt tegningsmateriale i 2D/3D som projekteringsgrundlag
- Facility Management komplatible produkter til ajourføring, opdatering, drift og vedligeholdelse
- Individuelle løsninger tilpasset jeres behov
Læs om andre anvendelsesområder af Laserscanning og 3D modeller
Læs om scanning af bygninger her
Hent produktark for SCAN to BIM model her
Vil du høre mere om BIM scanning og BIM model:
Servitutredegørelse ved bolighandler
Står du som ejendomsmægler for køb eller salg af en bolig? Er du i tvivl om, hvilke servitutter der gør sig gældende på ejendommen, hvad de betyder, og hvordan du forholder dig til dem?
Omfanget og betydningen af servitutter kan være svært at overskue, men både private og offentlige servitutter er forhold, som giver muligheder og begrænsninger i ejerens råderet over ejendommen. I bolighandler er det derfor væsentligt både for sælger at fremlægge disse. Og for køber at forstå og kende til alle ejendommens servitutter.
Vi gør tinglyste servitutter håndgribelige. Vi udarbejder en servitutredegørelse, der giver dig og din kunde et klart overblik over servitutternes betydning og indhold. Det sikrer en tryg bolighandel både for køber og sælger.
Servitutundersøgelser ved byggeri
Er du med i et byggeprojekt, og ved du, hvilke begrænsninger der ligger på ejendommen? Byggeprojekter stiller krav til, at du tager højde for tinglyste servitutter, da de ofte indeholder bestemmelser, der har indflydelse på, hvor og hvad der må bygges. Overholder du ikke servitutternes begrænsninger, kan konsekvensen nemlig være, at du må nedrive det nye byggeri.
En servitutundersøgelse er derfor en afgørende del af projektfasen i et byggeri, så der ikke kommer ubehagelige overraskelser, når byggeriet er i gang eller måske endda færdigt.
Vi bistår arkitekter med et præcist og sikkert projektgrundlag til nybyggeri, ombygninger og udvidelser i form af servitutundersøgelser og servitutredegørelser. Vi rådgiver dig i de juridiske forhindringer, der gør sig gældende på ejendommen. Vi analyserer, hvilke servitutter der er aktuelle for dit projekt, og hvordan du forholder dig til dem.
Ofte er ældre servitutter også uklare og svære at forstå, og vi undersøger disse og aflyser dem for dig, hvis de er forældede eller i strid med gældende lovgivning.
Vær opmærksom på ledningsregistreringen
I den indledende fase af byggeprojekter bør du ligeledes være bevidst om ledningsregistreringen på en ejendom. Det kan nemlig blive en bekostelig affære, hvis der i deklarationen ikke er taget stilling til, hos hvem omkostningerne ved eventuelle ledningsomlægninger er placeret. Vi rådgiver dig i ledningsrettigheder og fører dig trygt gennem processen.
Kontakt din lokale landinspektør for at høre nærmere
Servitutredegørelse skaber overblik
En servitutredegørelse giver dig overblik over de bindinger, som hver enkelt servitut på ejendommen indeholder. Det er derfor et vigtigt værktøj, når du skal tage stilling til, hvad en ejendom kan benyttes til, og om dit projekt kan realiseres.
Er du ikke opmærksom på tinglyste servitutter, kan konsekvensen nemlig være, at du må nedrive det byggeri, du netop har opført. Vi hjælper dig med at få alle forhold frem i lyset og sparer dig for både tid og unødige omkostninger. Tag derfor fat i os så tidligt som muligt. Så sikrer vi dig en enkel og effektiv proces fra idé til færdigt projekt.
Anbefalinger til mulige løsninger
Når vi udarbejder din servitutredegørelse, foretager vi en konkret og nøje vurdering af hver enkelt servitut, så du har overblik over, om dit projekt kan realiseres, om en servitut skal aflyses, eller om projektet helt bør droppes, hvis omkostningerne ved håndtering af servitutterne bliver for store. På baggrund af servitutredegørelsen rådgiver vi dig og kommer med anbefalinger til mulige løsninger, og vi forhandler med påtaleberettigede om en eventuel ændring eller aflysning af de servitutter, der er uforenelige med projektets realisering.
Læs mere om tinglysning af rettigheder.
Er du med i et vandværk? Så læs vores produktark om vores servitutundersøgelse for vandværker.
Vil du undgå forsinkelser og unødige omkostninger? Vi giver dig overblik over ejendommens servitutter og får alle forhold frem i lyset
Afsætning til solvarmeanlæg
Når du skal have etableret solvarmeanlæg, sørger vi for afsætning af referencepunkter til stålprofilerne, som anlægget placeres på, samt afsætning og as built opmåling af anlæggenes fjernvarmeledninger. Dermed sikrer vi, at installationen af solfangere foretages under hensyn til den forudgående fjervarmeforsyning, og at fysiske udfordringer som f.eks. store terrænforskelle kan medtages i planlægningen af solenergi på et mere oplyst plan.
Erfaringer fra mere end 60 solvarmeprojekter
Vi har gennem deltagelse i mere end 60 forskellige solvarmeprojekter rundt om i landet opbygget et grundigt kendskab til solenergiprojekter og kan derfor indgå som en vigtig rådgiver, når nye projekter skal realiseres.
Landinspektør og landmåler på de største solvarmeanlæg
I maj 2016 startede Silkeborg Forsyning opførslen af et 156.694 m2 stort solvarmeanlæg i den nordlige del af Silkeborg. Geopartner har leveret alle landmålingsydelser på projektet. Læs mere om projekter med solenergi.
Kan jeg hjælpe dig videre?
Opmåling af sejlrender, havne og andre områder til søs klares effektivt og med state-of-the-art teknologi.
Vi anvender single- og multibeam ekkolod instrumenter til højkvalitets søopmåling og kortlægning af dybder (batymetri) og bundforhold fra båd og drone. Vi anvender det bedste udstyr og teknologi til opgaven, men det vigtigste er vores fokus på nøjagtighed og vores mangeårige erfaring med den efterfølgende tolkning af data. Det er der, værdien ligger.
Det har stor værdi for havne og færgeoverfarter at holde et vågent øje med havdybde og besejlingsforhold til havn og færgelejer. Det gælder både inden for havnen i havnebassinerne, hvor minimumsdybder skal overholdes, men også uden for havnen, hvor besejlingen på havnen skal sikres ved, at minimumsdybder i sejlrender kan garanteres for skibstrafikken.
Det er også vigtigt at have en detaljeret kortlægning af dybder og bundforhold til rådighed, når der skal laves kystsikring, reetablering af stenrev m.v.
Afhængig af lokale strømforhold vælges en passende genopmålingsfrekvens, for at få et detaljeret billede af dynamikken omkring sedimenttransport og aflejring. På den måde sikres det bedst mulige grundlag for planlægning af oprensning og kystsikringsprojekter.
Vi har udviklet en standard beregningsmetode til søopmåling og kan tilbyde volumenberegninger og visualisering af resultaterne, som er 100% tilpasset jeres behov.
Som noget nyt tilbyder vi også opmåling af regnvandsbassiner, fjorde og vandløb med dronebåret ekkolod.
Ring til Geopartner og hør mere om søopmåling til jeres behov.
Tilbud til havne om søopmåling, tolkning og visualisering.
I samarbejde med virksomheden SensorSurvey henvender vi os til danske havne med en samlet pakke: Den digitale havn, hvor vi leverer opmåling over og under vand, sammensætning og tolkning af data samt visualisering af havnens aktiver og opmærksomhedspunkter. Kort sagt kan Geopartner og SensorSurvey i partnerskab tilbyde et samlet grundlag for tilstands- og risikovurdering af havnen.
Havnen får et komplet, digitalt beslutningsgrundlag for nyanlæg eller tilstandsbaseret vedligehold både over og under vand.
Kontakt:
Tinglyste servitutter kan bl.a. omhandle ledninger, byggelinjer, højdebegrænsning, forbud mod bebyggelse og oversigtsservitutter. Uden hensynstagen til ejendommens servitutter kan du risikere, at projektet opføres ulovligt. Det kan skabe uhensigtsmæssige og dyre forsinkelser gennem processen.
Gennem årene har vi løst mange specielle og komplicerede tinglysningsopgaver, og vi hjælper med at afklare tinglyste servitutter og redegøre for deres betydning for dig. Uanset hvilken projekttype du står over for.
Tinglysning af ejerlejlighed
Ejerlejlighedsloven er kompliceret, og derfor kan det være vanskeligt at gennemskue, om en ejendom kan opdeles i ejerlejligheder eller ej. Rådgiver du en kunde i opdeling af ejerlejlighed? Så er det vigtigt, at du allierer dig med en landinspektør. Vi hjælper med digital tinglysning af ejerlejlighed.
Ejerlejlighedsloven indeholder nemlig ingen dispensationsmulighed. Bliver projektet håndteret forkert, risikerer I, at ejendommen ikke kan opdeles i ejerlejligheder. Derfor er det afgørende at rådføre sig med en landinspektør om mulighederne for ejerlejlighedsopdeling tidligt i projekteringsfasen. På den måde opnår du vished om, hvilke muligheder og begrænsninger der ligger på ejendommen.
En stor del af vores arbejde i de større byer omhandler ejerlejligheder, og vi har derfor stor erfaring inden for opdeling af ejerlejligheder. Vi lyser ejerlejlighedsopdelingen i tingbogen efter opmålingen. Vi rådgiver dig gerne i de ejendomsjuridiske forhindringer, der gør sig gældende på ejendommen, og hvilke servitutter du som rådgiver skal forholde dig til.
Har du brug for hjælp til din tinglysning af vedtægter? Indeholder vedtægterne brugsret til eksempelvis haveareal, depotrum eller p-plads, hjælper vi med opmåling, og vi kan også udarbejde rids og digitale GML-filer til tinglysningen.
Tinglysning ved udstykning
Når du skal udstykke, hjælper vi dig gerne med tinglysning af skøde og gennemgang af eksisterende servitutter og tinglysning af nye. Det sikrer rene linjer for både myndighed og køber af den nye parcelhusgrund, så der ingen tvivl er om, hvilke rettigheder de hver især har.
Kan vi hjælpe dig?
Vi sikrer jeres rettigheder
Uden sikring af jeres rettigheder risikerer I vanskelige og omkostningstunge omlægninger. Det kan ikke kun påvirke driften, men også medføre øgede omkostninger til forbrugerne i form af f.eks. en stigning i taksten for forsyningsleverancen.
Med mangeårig erfaring og den nyeste viden indenfor området sikrer vores forsyningsspecialister, at jeres forsyningsledninger og -anlæg uantastet kan ligge på deres nuværende placeringer. Uanset om der er tale om anlæg eller ledninger, der fører drikkevand, spildevand, fjernvarme, fjernkøling, naturgas eller el, tinglyser vi deklarationer herom på de berørte ejendomme. Samtidig fastslår vi hvilke rettigheder, der knytter sig til forsyningsanlægget.
Vi tinglyser og sikrer således også retten til placering og vedligeholdelse af forsyningsanlæg, jeres vigtige færdselsret til pumpestationer og transformerstationer samt andre lignende tekniske anlæg. I forbindelse med etablering og ændring af forsyningsanlæg undersøger vi ældre servitutter og ser, hvilken betydning de har for de nye anlæg.
Sikring af rettigheder på 1300 ejendomme
I samarbejde med Aarhus Vand har Geopartner gennemført sikring af rettighederne for det samlede ledningsnet beliggende på 1.300 kommunale ejendomme.
Handlingsplan for sikring af eksisterende og nye ledninger
Det er ofte omkostningstungt at tinglig sikre alle ikke-sikrede forsyningsledninger og -anlæg. Derfor tilbyder vi med udgangspunkt i deklarationsanalyser at prioritere de enkelte forsyningsanlæg ud fra en række parametre, hvor ud fra vi fastslår vigtigheden af det enkelte ledningsstræk og forsyningsanlæg.
Analysen resulterer i en handlingsplan for, i hvilken rækkefølge jeres forsyningsledninger og anlæg skal sikres og hvordan. Vi gennemgår derfor såvel eksisterende tinglyste deklarationer som planlagte kommende forsyningsledninger og -anlæg med henblik på, at alle forsyningsanlæg tinglig sikres således, at det kan holde i en eventuel tvist.
Tinglysning af forsyningsledninger for VandCenter Syd
Vi har også hjulpet VandCenter Syd med at tinglyse eksisterende forsyningsledninger. Her har vi undersøgt, hvilke ledninger der ikke er tinglyst ved at gennemgå servitutter på de ejendomme, hvor ledningerne er placeret. Er ledningen ikke tinglyst, kontakter vi ejeren af ejendommen med henblik på at indgå en aftale om, at ledningen tinglyses.
Vi forestår alt fra undersøgelse, kontakt til ejeren til udarbejdelse af de nødvendige dokumenter til brug for tinglysning og selve tinglysningen på tinglysningsportalen.
Vi har styr på gæsteprincippet
Højesteretsdommen i Vintapperrampesagen i 2015 har præciseret gæsteprincippet og dermed ændret vilkårene for, hvordan såvel eksisterende som fremtidige forsyningsledninger og -anlæg bør sikres. Efter Vintapperrampesagens afslutning har der været en række andre retssager, som også har indflydelse på den fremtidige praksis. Geopartner følger løbende med i udviklingen og tilpasser vores rådgivning herefter.
Læs mere om gæsteprincippet i vores artikel om afgørelsen i Vintapperrampesagen.
Ved udstykninger, opmålinger og tinglysninger oplever vi ved Geopartner en god dialog samt en stærk faglig sparring i forhold til gældende regler og lovgivning på området
Per Even Rasmussen, direktør
Samsø Spildevand
Kan vi hjælpe dig?
Hvornår har jeg behov for tinglysning?
Har du aftalt med din nabo, at I har fælles indkørsel eller fælles mur i skel? Mange indgår mundtlige aftaler med sin gode nabo. Aftaler, som ingen andre kender til, kan dog være svære at bevise og håndhæve – særligt i forbindelse med fremtidige ejerskifter på de pågældende ejendomme.
Når to grundejere indgår en bindende aftale om at råde over eller bruge et areal, skal aftalen tinglyses, som servitut for at bevare aftalen også ved fremtidige ejerskifter. Det sikrer rene linjer både for nuværende og fremtidige ejere.
Vi hjælper dig med skødeskrivning og foretager også relaksation af panterettigheder, når ejendomsretten til en del af en ejendom overgår fra en ejer til en anden i forbindelse med den matrikulære sag. Vi tinglyser også servitutrettigheder, hvis du har behov for at sikre retten til ledninger, veje, begrænsninger i byggeri eller noget helt fjerde.
Tinglysning sker i dag digitalt på tinglysningsportalen. Her er mange krav til opbygning og materialer, og det kan derfor være vanskeligt at overskue det hele. Vi har styr på tinglysningen og er din professionelle rådgiver gennem hele processen.
Sikring af rettigheder på lejet grund
Ejer du et sommerhus, en vindmølle, pølsevogn, kolonihave eller en anden bygning, der ligger på lejet grund? Så er det nødvendigt at tinglyse og sikre retten til ejendommen. Det gælder især, hvis du skal opføre yderligere bygninger på den lejede grund, eller hvis bygningen skal belånes, da kreditforeningen og banken da stiller krav om et bygningsblad. Vi foretager opmåling, udarbejder beskrivelse og tinglyser, så din ejendom får et bygningsblad i Tingbogen.
Hvad er tinglysning?
En tinglysning er en offentlig registrering af de rettigheder, der knytter sig til en ejendom. Det gælder både rettigheder over fast ejendom i form af skøder og pantebreve samt begrænsede rettigheder over en ejendom i form af servitutter, der begrænser ejerens ret til at råde over en ejendom.
Vi kan hjælpe dig med tinglysning
Vi oplever tit fejl i angivelse af ejerforholdene for kirkegårdsjord og præstegårdsjord i tingbogen . Det betyder, at sager bliver forsinkede og dyrere at gennemføre, fordi ejerforholdene først skal rettes i tingbogen, inden sagen kan afsluttes.
Typiske problemstillinger
Menighedsrådet står i tingbogen anført som tinglyst ejer af ejendommen. Det er en fejl, fordi menighedsrådet ikke kan eje fast ejendom.
Hvis der er tale om kirkebygning, kirkegård, bygning på kirkegården eller bygning uden for kirkegården til brug for kirke/kirkegården, sognegård, kirkekontor, mandskabs- og redskabsbygninger, skal ejer i tingbogen i stedet angives som kirken. Hvis der er tale om præsteboliger og præstegårdsjord med f.eks. landbrugsbygninger og landbrugsjord, skal ejer i tingbogen angives som præsteembedet. Ejendomme tilhørende kirken eller præsteembedet administreres af menighedsrådet.
Kirken eller præsteembedet står i tingbogen angivet uden CVR. nr. eller med forkert CVR. nr.
Alle ejere skal i tingbogen være registreret medpersonnummer for personlige ejere eller med CVR-nummer for foreninger, herunder folkekirkelige institutioner som f.eks. kirken og præsteembedet. CVR-nummer tildeles ved oprettelse af kirken eller præsteembedet i Det Centrale Virksomhedsregister.
Vi hjælper jer med berigtigelse af ejerforhold i tingbogen
Registrering og tinglysning af navneændring
Hvor den tinglyste ejer i tingbogen er menighedsrådet, ændres ejer til kirken eller præsteembedet efter afklaring af rette ejer. Ændringen sker ved registrering af en anmeldelse om ”navneændring” på Tinglysningsrettens hjemmeside.
Vi hjælper med at indhente den nødvendige dokumentation og stå for anmeldelsen til Tinglysningsretten.
Den nødvendige dokumentation består af:
- Stiftets samtykke til tinglysning af ændringen
- Referat af seneste valg til Menighedsrådet
- Referat af seneste konstituerende møde i Menighedsrådet som dokumentation for Menighedsrådets medlemmer
- Oplysninger om cpr.nr. for de tegningsberettigede for Menighedsrådet til brug af anmeldelse af ændringen til tingbogen.
Registrering af frivilligt CVR. nr. for kirken eller præsteembedet
Vi hjælper med, at kirken eller præsteembedet som en folkekirkelig institution registreres i Erhvervsstyrelsen med CVR.nr. og med
angivelse af navn, adresse og kontaktoplysninger.
Senere ændringer af adresser eller kontaktoplysninger kan man selv føre ajour på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: www.virk.dk.
Ønsker I hjælp til digitaliseret kortlægning af kirkegården, kan vi også hjælpe med det. Læs her
Kontakt os, hvis vi skal hjælpe jer:
Tinglysning af arealoverførsel
Vores erfarne tinglysningsspecialister har hjulpet mange landmænd effektivt gennem tinglysningen. Vi hjælper dig bl.a. med at tinglyse skøde og relaksationspåtegning på pantebreve i forbindelse med arealoverførsel.
Vi er din lokale rådgiver. Vi rådgiver dig inden for alle tinglyste rettigheder og deklarationer og sikrer på professionel vis, at du opfylder alle krav til tinglysning i Landbrugsloven.
Kan vi hjælpe dig?
Udbytte af TL Connect
- Hele tingbogen lige ved hånden
- Direkte adgang til servitutter, adkomster og hæftelser
- Automatisk ajourføring af data
Oplysninger om adkomster og servitutter er ofte vigtige informationer i planlægningen og udførelsen af en lang række opgaver for eks. kommuner og rådgivere. Særligt ved undersøgelse af flere ejendomme er det svært at bevare overblikket, og her kan den geografiske adgang via et kort være en stor hjælp.
Derfor har vi udviklet løsningen TL Connect, som stiller disse data til rådighed som en service til integration i egne CAD/GIS løsninger, eller som rå data i en database. Med TL Connect får man et komplet og opdateret overblik over tinglysninger på alle ejendomme inden for et forvalgt interesseområde (f.eks en kommuneafgrænsning) – og det bliver ajourført helt automatisk.
Gør forvaltningsgrundlaget bedre
Data fra tingbogen kan eksempelvis bruges til at digitalisere de tinglyste byggelinjer. Grundlaget for at gøre det ligger i tinglysningerne på de respektive ejendomme, der grænser ud mod vejene. Ligeledes kan tilsvarende gøres for tinglyste oversigter, begrænsninger og færdselsret.
Genbrug geografien fra tingbogen
Indtil for få år siden blev digitale tinglysningsrids suppleret med en digital stedfæstelse. Denne stedfæstelse kan genanvendes i kortet til at præcisere beliggenheden af en tinglysning. Øvrige tinglysninger stedfæstes på den eller de berørte ejendommes afgrænsninger.
Lav dine egne servitutredegørelser
Arbejdet med at trække data fra tingbogen til en servitutredegørelse kan være tungt. Ved at have data stedfæstet i kortet, bliver opgaven med at trække data til et regneark gjort meget lettere. I løsningen er alle servitutter udskilt til separate dokumenter, der kan downloades med et link.
Filtrering og sikring af virksomhedens egne servitutter
Det er hensigtsmæssigt at lave en gruppering af servitutter, hvor kommunen eller en bygherre er påtaleberettiget, for derved at have det samlede overblik over de gældende servitutter. Ligeledes er der mulighed for at se tinglyste servitutters udbredelse, hvilket sikrer, at der ikke kommer ’huller’ i polygoner for eksempelvis tilslutningspligt til spildevand og fjernvarme ved udstykning af nye ejendomme i byområder.
Servitutter i kommunale forvaltningsopgaver
Det kommunale arbejde med søgning, journalisering og dokumenation af servitutter til f.eks byggesager gøres lettere og mere tilgængeligt via et kort. Som en generel søgning til konfliktanalyse vil også funktionen ’Hvilke servitutter gælder for en ejendom’ være værdifuld.
"Den dataintegration ved TL Connect er unik"
Se her, hvad Lars Dalgaard, GIS-, Geodata- og IoT-koordinator i Ballerup Kommune, udtaler om værdien af TL Connect
Få tilsendt vores gratis webinar om TL Connect
Udfyld nedenstående formular:
[contact-form-7 id="4074" title="Få tilsendt gratis webinar om TL Connect_copy"]Vil du vide mere?
Effektiv håndtering af vejudskillelser
Når I anlægger nye offentlige veje og stier, skal de udskilles i matriklen. Det tager vi hånd om, ligesom vi hjælper jer med udskillelsen af ældre offentlige veje, som endnu ikke er blevet udskilt i matriklen.
Vores erfarne landinspektører håndterer vejudskillelser effektivt og varetager alt fra kontakten til grundejerne til afmærkningen og opmålingen af vejskellet samt gennemførelsen af den matrikulære berigtigelse. Vi tager os af det hele lige fra aftale til den endelige registrering af udskillelsen.
Kontakt din lokale landinspektør og hør nærmere
Skal du udstykke grund, overføre et areal fra én ejendom til en anden eller måske sammenlægge flere ejendomme? Uanset om du har planer om udstykning af grund, arealoverførsel eller sammenlægning, er det vigtigt, at du tager fat på en landinspektør. Som praktiserende landinspektører har vi nemlig monopol på at udføre denne type opgaver.
Mange parter kan være involveret i sager som disse. Vi tager hånd om opgaven lige fra de første ideer til den endelige registrering, og vores erfarne landinspektører giver dig faglig rådgivning og løser opgaven på professionel vis, uanset hvilket projekt du står overfor.
Opmåling af grund og grundigt forarbejde
Udstykning og arealoverførsel kræver grundigt forarbejde, inden vi udfører opmåling af grund og udarbejder de nødvendige dokumenter. Vi afklarer den offentlige planlægning, tinglyste servitutter på ejendommen, vejforhold og meget mere for at finde ud af, om udstykningen eller arealoverførslen kan realiseres. Derefter foretager vi opmåling af grund, fastlæggelse af skel, vi udarbejder dokumenter og indhenter de nødvendige godkendelser for derefter at sende sagen til Geodatastyrelsen, som registrerer og ajourfører den i de offentlige registre.
Tag fat på din lokale landinspektør, hvis du vil vide, hvad der kan lade sig gøre på netop din ejendom.
Hvad er udstykning af grund?
Udstykning af grund betyder opdelingen af fast ejendom i flere selvstændige grundstykker. De nye grunde udgør herefter nye selvstændige ejendomme, som kan sælges.
Geopartner har igennem mere end 5 år leveret kompetent sparring og værdifuld rådgivning i processen ”fra pløjemark til byggegrunde” i forbindelse med det nye boligområde, Grejs Søpark, ved Vejle. Geopartner håndterede opgaven med udstykning og byggemodning yderst professionelt
Lars Poulsen, direktør
Grejs Søpark A/S
Udstykning og arealoverførsel er vores speciale.
Kan vi hjælpe dig videre?
Indledende skitser og et grundigt udstykningsforslag
Har du projektideen og projektområdet, udfører vi de indledende skitsearbejder og udarbejder udstykningsforslag til bl.a. boliger, erhverv og offentlige formål. Med et professionelt syn på planlægning og viden om den proces, der kommer derefter, hjælper vi dig til at opnå et projekt, der imødekommer dine ønsker til projektet.
Foreligger der en lokalplan, arbejder vi inden for rammerne eller søger kompromiser i samspil med myndighederne for at realisere din plan uden at udarbejde nyt plangrundlag.
Er målet omvendt en godkendt lokalplan, klargør vi området til lokalplanlægning. Det gør vi uanset om du søger en rammelokalplan for et større omdannelsesprojekt eller en byggeretsgivende lokalplan. Vi forbereder planen og håndterer eventuelle tekniske udfordringer, planjuridiske parametre og varetager gerne dine interesser i drøftelser med myndigheder.
Kortgrundlag giver overblik
Har du overvejet at få udarbejdet et solidt kortgrundlag, inden du går i gang? Vi giver dig overblik over alle faktorer, der i større eller mindre grad kan begrænse dine muligheder for at bebygge et område.
Vil du vide mere?
Geopartner har igennem mere end 5 år leveret kompetent sparring og værdifuld rådgivning i processen ”fra pløjemark til byggegrunde” i forbindelse med det nye boligområde, Grejs Søpark, ved Vejle. Geopartner håndterede opgaven med udstykning og byggemodning yderst professionelt
Lars Poulsen, direktør
Grejs Søpark A/S
Formålet med vejafvanding er at bortlede vandet og holde vejen tør for at højne trafiksikkerheden. Mere regn og større intensitet i regnbygerne end tidligere stiller derfor større krav til vejafvandingssystemet.
Hvorfor digitalisere ledningsnettet omkring vejafvandingen?
Et digitaliseret ledningsnet giver det gode overblik over ledningsnettet, og en række vigtige informationer om ledningsnettet, f.eks. hvor ligger ledningerne? Hvor gamle er de? osv. Men der er mange flere årsager, end blot de praktiske oplysninger, til at gennemføre en digital registrering af vejafvandingssystemet.
- Godt overblik med ét samlet digitalt datagrundlag
- Vigtigt grundlag ift. drift- og vedligehold
- Bedre datagrundlag for beregning af vejbidrag
- Reducérer risikoen for graveskader
- Vær på forkant med den nye LER-lov i 2023
Digitalisering af vejafvandingssystemet er win-win for både forsyning og kommune, da begge parter kan høste gevinster ved digitalisering af vejafvandingssystemets data.
Hvad gør vi, når vi digitaliserer vejafvandingens ledningsnet?
Digitaliseringen tager udgangspunkt i jeres situation. Mange kommuner har historiske data liggende i papirarkiver, i digitale filer, eller data er beliggende hos forsyningsselskabet. Geopartner indsamler og sammenlægger data fra alle tilgængelige kilder.
Kort sagt sammenlægger og digitaliserer vi eksisterende data, fremstiller nye data ved opmåling, registrerer og får den samlede strøm af korrekte data til at flyde - til gavn for både forsyning og kommune.
Vær klar til den nye LER-lov
Den nye skærpede LER-lov, der pr. 1. juli 2023 kræver, at ledningsejere udleverer ensartede sammenstillede ledningsoplysninger inden for 2 timer på hverdage, stiller indirekte krav til ledningsejere om digitalisering af data og anvendelse af automatiske systemer til udveksling af ledningsoplysninger.
Med Geopartners hjælp til digitalisering af vejafvandingssystemet har I fundamentet til at opfylde loven. Vi har også en GIS løsning, der hjælper jer med at udsende automatiske LER-besvarelser, så I er helt klar til 2023.
Vil du vide mere?
Danmark skal i 2050 være uafhængig af fossile brændsler. Vindmøller spiller her en vigtig rolle. Derfor opstilles der i disse år fortsat mange vindmøller i Danmark. Gennem mere end 20 år har vi beskæftiget os med vindmølleprojekter, og vi kender derfor de udfordringer, som du står over for. Ingen projekter er ens, men vi forudser udfordringer og håndterer problemstillinger hurtigt og effektivt, så dit projekt kommer i mål til tiden.
Vi tager hånd om dit vindmølleprojekt
Når et vindmølleprojekt realiseres, tager vores erfarne specialister hånd om de ejendomme, som frivilligt eller ufrivilligt bliver påvirket af de nye vindmøller. Det gælder både de ejendomme, hvor møllerne opstilles. Og de ejendomme hvor der er vingeoverslag, hvor der skal nedgraves el- og telekabler, og hvor vejadgangen til møllerne skal sikres. Udover at møllerne placeres, så de generer mindst muligt, er vi samtidig med til at sikre, at de stadig producerer så meget energi som muligt.
Et vigtigt område er nemlig at sikre værdien af dit projekt. Det gør vi ofte ved at udstykke de enkelte møller som selvstændige ejendomme og ved at tinglyse deklarationer, som både sikrer møllernes fortsatte drift og nedtagning, når driften på et tidspunkt ophører.
Grundig analyse til lokalplaner
En grundig analyse af alle de forhold, som har betydning for projektet, er væsentlig for at skabe et plangrundlag, som kan blive til virkelighed. Vi bidrager ofte med grundig analyse, når der skal udformes lokalplaner for vindmøller. Her hjælper vi både med afgrænsning af lokalplanområdet og udformningen af de enkelte bestemmelser.
Vi rådgiver dig fra start til slut og har derfor også styr på lovgivningen. Vi vurderer terrænforholdende til etablering af veje, kranpladser, midlertidige kørearealer og fundamenter, og vi afsætter vindmølleprojekter.
Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med vindmølleprojekter, så kontakt vores specialister inden for grøn energi.
Kontakt os for at høre nærmere
Har du overblik over mængden af råstof, der fjernes fra dit råstofområde? Hvad enten det drejer sig om grus, sand, ler eller sten, er det vigtigt, at du har styr på mængden af råstofindvindingen, så du har et korrekt afregningsgrundlag over for kunden. Ellers kan det blive dyrt i manglende indtægter.
Effektiv volumenberegning af råstof med drone
Med drone giver vi dig hurtigt overblik over svært tilgængelige arealer. Samtidig er volumenberegning med drone et effektivt værktøj til opmåling af dit råstofområde. Vores specialister måler volumen med drone både inden, udgravningen begynder, og når udgravningen er afsluttet. Det sikrer, at du har overblik over råstofmængderne og opretholder en sund forretning.
Dronen er ideel til produktion af ortofoto, og ud fra det opdaterede og retvisende ortofoto samt en overflademodel, udarbejder vi tilbage på kontoret bl.a. volumenberegninger og terrænmodeller. Vi leverer data i det format, som du ønsker. Det kan f.eks. være en 3D model, som giver dig stort overblik.
I nogen tilfælde kan det være en bedre løsning at opmåle råstofområder med traditionel opmåling. Vores kompetente opmålingsspecialister vurderer, om dit råstofområde skal opmåles med drone, traditionel opmåling med totalstation eller 3D laserscanning. Det afhænger af dit behov for nøjagtighed samt opgavens størrelse og kompleksitet.
Volumenberegning med drone af råstoffer udføres af eksperter, der er vant til at arbejde i krydsfeltet mellem teknologi, beregninger og opmåling.
Læs mere om droneopmåling og -inspektion
Vil du vide mere om volumenberegning med drone?
Rådgivning i vådområdeprojekter
Geopartner rådgiver dig i tilvejebringelsen og gennemførelsen af natur- og miljøprojekter. Vi hjælper dig, når du skal etablere vådområder, hvor der skal gennemføres lodsejerdialog og ejendomsmæssige forundersøgelser til at underbygge projektet. Vi er din sparringspartner gennem hele processen og er med til at definere økonomien og risici i projektet - særligt i forhold til lodsejere og erstatningsudmålingen.
Med droneflyvning indsamler vi måledata til højdemodeller, videoer og fotos. Det giver jer et godt grundlag til brug for visualisering i processen. Vi indgår i dialog med andre myndigheder, lodsejere og rådgivere og håndterer forhandlingsprocessen, så dialogen foregår på professionel og imødekommende vis. Kort sagt finder vi løsninger, der passer alle, og vi gennemfører jordfordeling, jordkøb eller en kombination af begge.
Vi kan udover forhandlingsprocessen gennemføre matrikulær berigtigelse både i marken og på kontoret og assistere omkring skatteforhold vedrørende bl.a. erstatninger og relaksation for gennemførelse på den enkelte ejendom.
Vi rådgiver også i etablering af minivådområder - læs mere her.
Vil du høre mere?
#
3D model - visualisering af bygning, vej eller anlæg3D scanning af bygningerA
Aeronautiske dataAfsætning og dokumentation af byggeriAfsætning og dokumentation af infrastrukturAfsætning, opmåling og kontrol af byggeriArealbindingskortArealopgørelseB
BBR opmåling - kontaktformularBBR-opmåling og beregning af arealBentley kursusBentley licens salgBentley rådgivning – Generel infoBentley Signaturforklaring PluginBentley software rådgivningBindinger - arealmæssigeBindinger - Fremsøg bindinger med Map BindingBiogasanlægBNBO - rådgivning, lodsejerforhandling, aftaleindgåelseBygningsafsætning og IBS-attestByudvikling - Fra landbrugsjord til byBæredygtighedscertificering af byområder - DGNBC
Cloud Catch - KameraopmålingD
Dataplatform - Cloud Connect gør store datamængder visuelt anvendeligeDokumentation af ledningsnetDroneopmåling og -inspektionDrænkortE
Ejerlejlighedsopdeling og ændring i ejerlejlighederEkspropriation og rettighedserhvervelseF
Fastlæggelse af skel - skelafsætningForsyningG
Georadar - Lokalisering af underjordiske objekterGIS løsninger og softwareGrundvandsbeskyttelseGrundvandsbeskyttelse på landbrugsejendomH
Huslejeareal - beregning til BBRJ
JordfordelingK
Kirkegårde - digitalisering og kortlægningKommuneplan og kommuneplantillægKurserKystbeskyttelsesprojekter, kommunaleL
LandmålingLandvindingslag, pumpelag og digelagLaserscanning og 3D modelLedningsregistrering - digitalLER - GML import - gør overførsel af GML-filer nemtLER - Graveassistent - Håndtering af graveforespørgsel for graveaktørerLER assistent - automatisk LER besvarelse LodsejerforhandlingLokalplanlægningM
Map Connect WebGIS- nem adgang til dine geografiske dataMap Ejerkort - GIS kort løsning, hvor du kan se ejere for ejendomme i DKMaskinstyring - dataMatrikelkortMiljøvurderingerMinivådområde - Etablering af minivådområdeMonitoreringO
Omklassificering af veje og stierOmlægning, køb og frasalg af jordOpdeling i ejerlejlighederOpmåling af vandløb og vådområderOpmåling og afsætning af jernbanerOpmåling og registrering af vejeP
Plan og servitutattest til at rette fejl i ejendomsvurderingPlanlægning og ejendomsudviklingProjektgrundlagS
SCAN to BIM model - scanning og dokumentation af byggeriServitutredegørelseServitutundersøgelseSolvarmeanlægSøopmåling og havneT
Tinglysning af byggeriTinglysning af forsyningsledningerTinglysning af rettighederTinglysning af rettigheder - kirkegårde og præstegårdeTinglysning for landbrugTL Connect - let tilgængelige tingbogsdataU
Udskillelse af offentlige vejeUdstykning af grundUdstykningsforslag - indledende skitserV
Vejafvanding - Digitalisering af ledningsnettetVindmølleprojekterVolumenberegning med drone - til råstofindvindingVådområder - Etablering af vådområder