Med Geopartners tingbogsmotor ’TL Connect’ bliver data ajourført dagligt og er let tilgængeligt for alle

Udbytte af TL Connect

 • Hele tingbogen lige ved hånden
 • Direkte adgang til servitutter, adkomster og hæftelser
 • Automatisk ajourføring af data

TL Connect

Oplysninger om adkomster og servitutter er ofte vigtige informationer i planlægningen og udførelsen af en lang række opgaver for eks. kommuner og rådgivere. Særligt ved undersøgelse af flere ejendomme er det svært at bevare overblikket, og her kan den geografiske adgang via et kort være en stor hjælp.

Derfor har vi udviklet løsningen TL Connect, som stiller disse data til rådighed som en service til integration i egne CAD/GIS løsninger, eller som rå data i en database. Med TL Connect får man et komplet og opdateret overblik over tinglysninger på alle ejendomme inden for et forvalgt interesseområde (f.eks en kommuneafgrænsning) – og det bliver ajourført helt automatisk.

Gør forvaltningsgrundlaget bedre

Data fra tingbogen kan eksempelvis bruges til at digitalisere de tinglyste byggelinjer. Grundlaget for at gøre det ligger i tinglysningerne på de respektive ejendomme, der grænser ud mod vejene. Ligeledes kan tilsvarende gøres for tinglyste oversigter, begrænsninger og færdselsret.

Genbrug geografien fra tingbogen

Indtil for få år siden blev digitale tinglysningsrids suppleret med en digital stedfæstelse. Denne stedfæstelse kan genanvendes i kortet til at præcisere beliggenheden af en tinglysning. Øvrige tinglysninger stedfæstes på den eller de berørte ejendommes afgrænsninger.

Lav dine egne servitutredegørelser

Arbejdet med at trække data fra tingbogen til en servitutredegørelse kan være tungt. Ved at have data stedfæstet i kortet, bliver opgaven med at trække data til et regneark gjort meget lettere. I løsningen er alle servitutter udskilt til separate dokumenter, der kan downloades med et link.

Filtrering og sikring af virksomhedens egne servitutter

Det er hensigtsmæssigt at lave en gruppering af servitutter, hvor kommunen eller en bygherre er påtaleberettiget, for derved at have det samlede overblik over de gældende servitutter. Ligeledes er der mulighed for at se tinglyste servitutters udbredelse, hvilket sikrer, at der ikke kommer ’huller’ i polygoner for eksempelvis tilslutningspligt til spildevand og fjernvarme ved udstykning af nye ejendomme i byområder.

Servitutter i kommunale forvaltningsopgaver

Det kommunale arbejde med søgning, journalisering og dokumenation af servitutter til f.eks byggesager gøres lettere og mere tilgængeligt via et kort. Som en generel søgning til konfliktanalyse vil også funktionen ’Hvilke servitutter gælder for en ejendom’ være værdifuld.

“Den dataintegration ved TL Connect er unik”

Se her, hvad Lars Dalgaard, GIS-, Geodata- og IoT-koordinator i Ballerup Kommune, udtaler om værdien af TL Connect

Få tilsendt vores gratis webinar om TL Connect

Udfyld nedenstående formular:


  Ja tak


  JaNej

  Vil du vide mere?

  Lars Klindt
  GIS-konsulent
  Mobil +45 2858 1660
  lkm@geopartner.dk