3D-specialister afsætter Kirk Kapital-domicil

3D-afsætning af byggeri lidt ud over det sædvanlige

Et ekstraordinært byggeri designet af den verdenskendte kunstner Olafur Eliassons studio skyder lige nu op i Vejle Havn. Kirk Kapital A/S bygger nyt firmadomicil i vandet ud for Havneøen, og med bl.a. 3D afsætning og kontrolmåling arbejder vi på byggeriet, som af vores landinspektør, Morten Hellemann beskrives som noget lidt ud over det sædvanlige.

Foto: kirkkapital.dk. Prospekt af det færdige Kirk Kapital-domicil.
Foto af Kirk Kapital-domicilet, juni 2016. 

3D specialister spiller en afgørende rolle

I en tørlagt grube på bunden af havnebassinet bygges det ca. 5.500 kvadratmeter store domicil, hvis form og design ikke kender lige linjer og hele vejen igennem ændrer radius og retning.

Vores 3D specialister spiller derfor en helt afgørende rolle, når murerne og andre konstruktionsarbejdere skal udføre deres arbejde, da alt skal placeres med millimeterpræcision efter vores 3D afsætninger og modul- og referencelinjer.

– “Som resultat af, at facaden flere steder ændrer radius per etage, arbejder murerne efter skabeloner, som alle placeres af vores 3D specialister helt ned på millimeterniveau. 3D modellerne giver os her de nødvendige data, når bygningen ændrer sig i højden og design”, fortæller Morten Hellemann.

Foto af 3D-model og murernes arbejde på Kirk Kapital-domicilet. 

Skæve vinkler fordrer nye innovative løsninger

For medarbejderne, der arbejder på projektet i Vejle, er det også en helt særlig opgave, hvor kompetencerne udnyttes på en ny og innovativ måde. 

– “Det er et virkelig spændende projekt at være en del af. Man får lov til at bruge sin hjerne på en helt anden måde. Du bliver udfordret i din måde at tænke løsninger på. Hver afsætning kræver nytænkning, og vi har derfor løbende dialog med ingeniøren på projektet om, hvordan vi nemmest og hurtigst løser opgaven, fortæller Henrik Koldsø, kort- og landmålingstekniker i Geopartner”.

3D-løsninger sparer tid

3D er ikke kun en nødvendighed for at kunne løse opgaven. Det effektiviserer også arbejdet for vores landmålere og er tidsbesparende, når afsætningsdata kan hentes direkte fra 3D-modellen i instrumentet. 

– “3D gør det meget nemmere. Jeg kan afsætte en hel etage langt hurtigere og sparer hver dag tid på dataarbejde”, fortæller Henrik Koldsø.

Udover 3D-afsætning og kontrol af både indvendige og udvendige mure sætter vi af til døre, kontrollerer punkter, koordinater på vægge og til sidst stålrammen dertil. Vi foretager metermærker til støbningen af gulvet og skal senere lave indmåling af murene, når murerne er færdige der. 

Ud over domicilet, som vil indeholde kontorer, repræsentationslokaler og en offentlig tilgængelig stueetage, har Kirk Kapital desuden erhvervet sig den attraktive Havneø, hvor investeringsselskabet også er i gang med at bygge attraktive boliger.