Bygningsafsætning og IBS-attest

Når du skal bygge, er bygningsafsætning din garanti for, at bygningen placeres lovligt. Vi foretager gerne din bygningsafsætning og udarbejder en supplerende IBS-attest, der giver dig sikkerhed for afsætningen af byggeriet.

Bygningsafsætning

Hvad enten du skal bygge stort eller småt, er det vigtigt at have styr på placeringen. En bygningsafsætning er din garanti for, at bygningens placering er lovlig. Den giver sikkerhed for, at højde og afstandsforhold i byggetilladelsen er overholdt, at der er taget højde for tinglyste bestemmelser, at bygningen placeres i det korrekte niveau, og at de nøjagtige dimensioner og vinkler overholdes.

Geopartner foretager afsætning af byggeri og sikrer, at dit byggeri stemmer overens med ovennævnte forhold. Afsætningen kontrolmåles og dokumenteres med en afsætningsplan, der kan suppleres med en Identitets-, Bygge- og Servitutattest, en såkaldt IBS-attest, når kommunen eller andre har behov for den.

 

IBS-attest

En IBS-attest fortæller, hvem der ejer ejendommen (Identitet), om bygningen er lovligt opført i forhold til kravene i byggelovgivningen (Bygge), og om bygningen er opført i overensstemmelse med tinglyste servitutter (Servitut). Geopartner udarbejder IBS-attest og giver dig sikkerhed for de placerings- og lovmæssige krav i forbindelse med byggeriets afsætning.

IBS-attesten giver også kommunen, din bank og realkreditinstitut sikkerhed for, at byggeriet overholder kravene til byggetilladelse, byggelov og servitutter og dermed, at byggeriet er lovligt. Vi påtager os derfor også ansvaret for, at byggeriet er opført lovligt. En bygningsafsætning og IBS-attest giver dig sikkerhed i din byggeproces fra start til slut. 

Kontakt din lokale landinspektør for god rådgivning