Ambitiøse byggerier skaber opgaver i Sønderborg

Flere store byggeprojekter er sat i søen i Sønderborg-området. Her gennemgår særligt Sønderborg Havn en komplet forvandling, når den omdannes fra erhvervshavn til en ny, moderne bydel. Vi har allerede arbejdet på en lang række projekter på byens havn. Inden længe går vi i gang med Bolig B og Kontor B, som er et nyt boligbyggeri og et kontorbyggeri.

Foto: sonderborg.dk. Sønderborgs nye hotel, Alsik

Aktiv og bæredygtig havnefront skaber mange arbejdspladser

Sønderborg får en ny aktiv havnefront, som forventes at skabe 500 nye, blivende arbejdspladser og årligt at tiltrække et publikum på en kvart million mennesker. Den verdenskendte arkitekt Frank Gehry, som bl.a. står bag Guggenheim Museet i Bilbao, har lavet en masterplan til det 5 hektar store areal, der skal omdanne havnen til en ny, bæredygtig bydel med multikulturhus, kunsthal, hotel med waterpark, beboelse og kontorer.

– “De mange byggeprojekter skaber vækst og flere arbejdspladser til en bred gruppe af mennesker. Og så er det fedt, at der hele vejen rundt er opbakning til, at et så stort projekt kan føres ud i livet i en mindre by som Sønderborg”, fortæller Erik Bay Thomsen, landinspektør i Geopartner, Sønderborg.

Erik tilføjer desuden:

– “Det betyder også mere arbejde til os hele paletten rundt og bl.a. flere udstykningerafsætningerejerlejlighedsopdelingeropmålinger af BBR-arealerledningsregistreringer og tinglysninger“.

Afsætning til arkitektonisk vartegn

På det 20.000 kvadratmeter store og 85 meter høje hotel Alsik, som i fremtiden vil fungere som vartegn for Sønderborg-området, har vi foretaget afsætning til bygningens fundamenter og de 4.000 ton beton, der i 2016 blev leveret til støbningen af hotellets bundplade. 220 betonbiler kørte her i pendulfart i knap 30 timer mellem betonværket og byggegrunden.

– “Alt skal klappe sådan en dag, og vores opgave lå i at få lavet et solidt afsætningsarbejde, inden det store koordineringsarbejde og de mange betonbiler kunne gå i gang”, fortæller Peter Mortensen, landinspektør i Geopartner, Sønderborg.

Foto: sonderborg.dk. Fra hotellet er der skue til både Aabenraa og Flensburg.

Siden afsætningen har vi også lavet tinglysning og al matrikulært arbejde på projektet. Hotel Alsik åbner for de første gæster d. 6. maj 2019.

Omdannelse af pakhus til kulturhus

Geopartner har også deltaget i byggeriet af det nye multikulturhus, hvor Ewers Pakhus udgør 1.200 kvadratmeter, og de resterende 4.300 er nybyggeri. Kulturhuset samler biblioteket, kunstskolen, Center for Kultur og andre kulturinstitutioner under samme tag.

I omdannelsen af pakhuset og nybyggeriet til et integreret multikulturhus har vi bl.a. målt det eksisterende op samt lavet arealoverførsel og teknisk afsætning.

– “Det har i denne proces været helt afgørende, at vi er lokalt forankrede i Sønderborg-området, så vi hurtigt kan rykke, når kunden har brug for vores hjælp. De forventer noget mere af os, en tilstedeværelse, fordi de har brug for os, og vi kan derfor ikke være for langt væk”, fortæller Erik Bay Thomsen.

Fra smedeværksted til milliardforretning

I Guderup er produktionsvirksomheden LINAK gået fra at være et lille smedeværksted til en international milliardforretning. I kølvandet på rekordomsætning og etablering af hundredevis af nye arbejdspladser investererede virksomheden i en ny produktionshal. Geopartner hjalp med afsætningsarbejde, da virksomheden etablererede en ny, cirkulær og 14.000 kvadratmeter stor produktionshal, der stod klar ultimo 2017.

Foto: LINAK. Prospekt af LINAKs nye produktionshal.

Vil du vide mere? Kontakt landinspektør Peter Mortensen på pm@geopartner.dk eller på telefon +45 2321 5795.