BlueKolding: Registreringsvejledning i praksis

Lisa Kjær fra BlueKolding fortæller, hvordan de sparer både tid og mindsker spørgsmål, usikkerhed og fejl med registreringsvejledninger.

Lisa Kjær fra BlueKolding arbejder til daglig som kort- og landmålingstekniker i virksomhedens projekt- og udviklingsafdeling, som har brugt registreringsvejledninger siden 2015.

Hvorfor begyndte I at bruge registreringsvejledninger?

– “Vi bruger mange forskellige entreprenører og leverandører, hvilket betyder, at vi ofte bliver mødt med spørgsmålet: Hvordan vil I have data? Det er jo et meget vidt begreb, som kan besvares på mange måder, hvilket skabte forvirring og usikkerhed, som krævede en del ressourcer at afklare. Derudover fik vi data fra entreprenørerne på mange forskellige måder”.

– “Derfor gik vi ind i projektet med Geopartner om at udvikle de her registreringsvejledninger, altså fælles retningslinjer, der fra A-Z beskriver, hvilke data vi skal bruge fra entreprenører og leverandører, og hvordan den skal leveres.”

Hvordan skaber registreringsvejledninger værdi i dagligdagen?

– “Med registreringsvejledninger får vi lige præcis de data, vi har brug for, i de rigtige formater. Det sparer enormt meget tid og besvær og fjerner en masse spørgsmål, usikkerhed og fejl”.

Læs mere om dokumentation af ledningsnet

Var det svært at komme i gang med at bruge registreringsvejledninger?

– “Det er en rigtig sund proces, hvor man bliver tvunget til at gøre sig nogen tanker om, hvad der er vigtigt at vide om anlæggene nu, og hvad man gerne vil vide 10-20 år ude i fremtiden. Man bliver på den måde mere skarp i sin udvælgelse og prioritering af data. Det betyder en mere overskuelig database i den sidste ende, hvor der ikke er en overvældende mængde unødvendige data. Denne proces tager naturligvis tid, men det er overhovedet ikke en uoverkommelig opgave”.

– “Efter man har udviklet sine registreringsvejledninger, er man en del af en gruppe med andre forsyninger, der også arbejder med registreringsvejledninger. Her hører vi mere om nye tiltag og opdateringer og udveksler erfaringer på tværs af forsyninger”.

Erfaringsmøde med repræsentanter fra otte forsyninger i Geopartners registreringsvejledningsgruppe

5 gode grunde til at bruge registreringsvejledninger