Nyt 3D laserscanningsudstyr gør opmåling under bevægelse endnu mere præcis & detaljeret

Som seneste skud på stammen af vores laserscanningsudstyr, har vi fået NavVis VLX ombord – en bærbar laserscanner, der er en del af den nyeste SLAM-teknologi (Simultaneous Localisation And Mapping). Og vi er ret begejstret over den. For ikke nok med at dens fire kameraer sikrer knivskarpe billeder, så er detaljeringsgraden og rækkevidden virkelig god.

Hvad bruger vi NavVis VLX til hos vores kunder?

Det nye SLAM-udstyr bruger vi til 3D opmåling/registrering og opbygning af As-Built BIM-modeller, primært af bygværker. Den nye teknologi kan bruges i flere forskellige miljøer – små som store rum, indendørs og udendørs, og i komplekse miljøer som f.eks. snævre trappeopgange, små loftsrum og områder med tekniske installationer.

Minimal forstyrrelse af byggeprojektet

Med dette udstyr kan vi nå mange kvadratmeter på kortere tid end tidligere. Vi er altså til mindre gene ude på byggepladsen, så I kan komme hurtigere videre. Trods en mere effektiv scanning bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten. Teknologien giver meget høj punkttæthed, hvilket resulterer i en høj nøjagtighed og detaljeringsgrad.

”Opmålingen foregår mere flydende og uden brug af flere forskellige instrumenter, hvilket giver større sikkerhed for en komplet registrering i første forsøg. Det gør alt andet lige opmålingen hurtigere og nemmere til gavn for både os og vores kunder” fortæller Landinspektør og 3D, Morten Hellemann.

360 grader billeder giver ekstra muligheder

På toppen sidder fire kameraer, der tager højtopløselige billeder i alle retninger – 360 grader rundt. De knivskarpe billeder sættes sammen med punktskyen fra laserscanningen og genererer et interaktivt kort, som er ideel til en viewerløsning. De indsamlede data kan altså, udover til brug i en 3D-model, visualiseres i en interaktiv løsning, hvor du kan ”gå” rundt i bygningen på din skærm og se selv de mindste detaljer. Det kan f.eks. bruges til inspektion i forbindelse med drift og vedligeholdelsesregistrering og understøtte tegningsmateriale i enten 2D eller 3D – Ét billede siger mere en 1000 ord. Ejendomsinvestorer kan bruge det som salgs- og markedsføringsværktøj.

Skal du have veldokumenteret opmåling i 3D til et enkelt byggeprojekt eller har du en større ejendomsportefølje, der skal digitaliseres? Uanset projektets størrelse, så står vi klar med vores viden og vores 3D scanningsudstyr. Kontakt os på nedenstående kontaktoplysninger, så finder vi sammen ud af, hvordan vi kan hjælpe dit projekt med vores nye SLAM-udstyr.

Kontakt mig:

Anders Flensborg Iversen
Landinspektør, teamleder 3D-laserscanning & drone
Mobil +45 2869 4032
afi@geopartner.dk