Nyindkøbt håndholdt scanner giver stor effektivitet

Geopartner Landinspektører A/S indkøber håndholdt letvægtsscanner, der giver spændende nye muligheder og stor effektivitet i opmålingsarbejdet.

Geopartner er første landinspektørvirksomhed, der nu kan tilbyde 3D-scanning hurtigt og effektivt med ny håndholdt scanner.

– Scanneren er unik fordi man med en gåtur på bare 10 min. med scanneren i hånden, indsamler nok data til at levere en komplet 3D-model af det miljø, man har gået i. Efter gåturen med scanneren plugger man filen i den tilhørende software-løsning, hvorefter man har et færdigt resultat. Det sætter helt nye grænser for, hvor effektivt og let vi kan skabe 3D-modeller, siger projektchef Morten Thoft, Geopartner.

Det har derfor aldrig været lettere at levere opmålinger til blandt andet ejerlejlighedsopdelinger, etageplaner, eller 3D-bygningsregistreringer.

Morten Thoft står i spidsen for scanning og modellering i Geopartner Landinspektører A/S og er glad og stolt over – som det første landinspektørfirma – at kunne tilbyde kunderne den bedste løsning på baggrund af den nyindkøbte teknologi. 

– Vi vil være dem, der tilbyder det bedste teknologiske udstyr og de mest effektive løsninger til vores kunder, siger Morten Thoft.

Tryllestaven inden for scanning

Selvom den lille, håndholdte scanner kan minde om en tryllestav, man går rundt og svipper frem og tilbage, så fremkalder den dog ikke magi. Til gengæld fremkalder scanneren tusindvis af datapunkter. Så effektivt, at den indsamler 40.000 punkter i sekundet. Mobiliteten og hurtigheden i den håndholdte scanner sætter derfor nye rammer for scanninger. 

– Vores nye håndholdte letvægtsscanner effektiviserer opmålingsarbejdet i sådan en grad, at vi på virkelig kort tid kan levere punktskyer, der kan bruges til at opdatere ældre bygningstegninger til digitale 3D-modeller, eller opdatere bygnings- og boligarealer fortæller Morten Thoft.

 3D-modeller over bygninger er blot én opgave, hvor scanneren kan benyttes med stor værdi. Morten Thoft ser mange flere muligheder:

– Pladser, byrum eller gårdmiljøer er også oplagte områder, hvor den håndholdte scanner kan bringes i spil, men også parkeringskældre, industribygninger eller lignende. Kort sagt alle områder/steder, hvor det giver værdi med et opdateret geometrisk 3D-grundlag på cm-niveau, slutter Morten Thoft.

Da dataindsamlingen foregår i bevægelse i gå-tempo, er metoden langt mere konkurrencedygtig i forhold til traditionelle metoder. Modsat en traditionel scanning, så foregår indsamling og registrering af punkter nemlig samtidigt. Der skal derfor ikke måles noget ind eller gøres noget ekstraordinært. Normalt scannes særskilte punkter, som derefter sættes sammen. Den håndholdte scanner sparer derfor tid i hele processen fra indsamling til registrering af data.

Er du interesseret i at vide mere om scanning og modellering, kan du kontakte Morten Thoft direkte på mobil 2923 7742 eller mail mot@geopartner.dk.

Fakta om Geopartners nye håndholdte scanner:

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med 3D-laserscanning her