Få overblik over strømningsvejen gennem kloaksystemet

Som medarbejder i en forsyning kan det være vanskeligt at have det fulde overblik over, hvordan spildevandet løber gennem kloaksystemet – særligt i tæt midtby.

Derfor har vi i samarbejde med en række forsyninger udviklet en ny løsning kaldet Find kritisk vej, som gør det muligt at visualisere hovedstrømmene i et samlet kloaksystem.

Sådan hjælper programmet dig

Med programmet Find kritisk vej kan driftspersonale og andre medarbejdere i forsyninger hurtigt overskue afstrømningen i kloaksystemet, som bl.a. kan bruges til at håndtere situationer, hvor der er sket en forurening. 

Find kritisk vej hjælper med at trace kloaksystemet ud fra en liste med nøglepunkter, fx hovedpumpestationer. Udover at løbe systemet igennem, håndterer programmet også udløb, så man bliver på sporet.

Er der fejlregistreringer i ledningsnettet, gør programmet opmærksom på dette, og forsyningen får dermed samtidig udført kvalitetstjek.

Vil du vide mere?

Find kritisk vej er baseret på MicroStation eller Bentley Map og arbejder på en standard DANDAS-database. Resultatet af det samlede trace kan efterfølgende visualiseres i GIS.

Kunne du tænke dig at vide mere om løsningen? Så tag fat på Peter Norvin, chefkonsulent i Geopartner, på tlf. +45 4018 7068 eller mail pen@geopartner.dk.