Dronen på nye flyvende eventyr

Geopartner har netop vundet udbuddet på to droneopgaver for Vejdirektoratet, hvilket igen sender vores droner på vingerne.

I Geopartner er vi glade for igen at levere droneopmålinger for Vejdirektoratet. Opgaverne bliver at levere ortofotos og overflademodeller fra to vejstrækninger i Randers og Middelfart. De såkaldte ortofotos og overflademodeller er produkter som Geopartner skal levere til Vejdirektoratet fra ca. 6 kilometer motortrafikvej ved Randers og ca. 10 kilometer motorvej ved Middelfart.

Dronen, som er lavet i flamingo, leverer billeder fra et digitalkamera, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Et eksempel er de ortofotos som dronen leverer, hvilke er perfekte til at foretage opmålinger, som ikke kunne leveres ud fra et almindeligt luftfoto. Det skyldes teknologien, der gør det muligt at lave præcise afstands- og volumeberegninger. Dronen, som styres digitalt, har rigtig mange kvaliteter, og vi oplever derfor en hastig udvikling, hvor droneteknologien med stor værdi anvendes i et stigende antal opgaver.

Geopartners droner er derfor jævnligt på vingerne. I øjeblikket i forbindelse med opførslen af det nye supersygehus ved Gødstrup. Her leverer Geopartner oversigtsbilleder af byggepladsen hver tredje måned. Billederne fungerer på projektet som et vigtigt planlægningsredskab til indretning af byggepladsen.  

Læs mere om droneopmålinger her