Skab merværdi med dataanalyse af ledningsdatabasen

Ingen kan se sig helt fri for huller i ledningsdatabasen, men dataanalyse kan skabe overblik over manglende registreringer og definere specifikke indsatsområder. Læs med og bliv klogere på, hvordan FFV har optimeret sin ledningsdatabase med registreringsvejledning og datakontrol.

FFV skaber overblik med dataanalyse

FFV (Faaborg ForsyningsVirksomhed – Spildevand) er et af de forsyningsselskaber, som vi har hjulpet med dataanalyse og optimering af ledningsdatabasen. FFV har stort fokus på datakvalitet og udbedring af eventuelle mangler i ledningsdatabasen og manglede i den forbindelse svar på, hvilke oplysninger de gennem årene havde registreret, og hvilke data de mangler at registrere.

Derfor igangsatte FFV i samarbejde med Geopartners forsyningsteam en analyse af datakvaliteten i deres ledningsdatabase over overfaldsbygværker.

– “Vi snakkede i begyndelsen alle ønsker og muligheder igennem med FFV, så vi kunne finde den løsning, der ville skabe værdi og løse deres konkrete udfordringer”, fortæller Camilla Nygaard, forsyningskonsulent i Geopartner.

En dataanalyse over alle parametre på forsyningsselskabets 158 overfaldsbygværker viste også knap 2300 observationspunkter. 

– “Det er vigtigt, at vedligeholdelsen af en ledningsdatabase tages i mindre skridt, så processen hele tiden er overskuelig. Derfor valgte vi i første omgang at sætte fokus på koten og længden på overfaldkanten, da det var disse oplysninger, der hurtigt ville skabe størst værdi hos forsyningen”, fortæller Camilla.

En medarbejder fra FFV sørger for, at der er uhindret adgang til bygværket. Foto: Geopartner

Vi er i øjeblikket i gang med at foretage opmåling og registrering af de manglende oplysninger, og det sker i samarbejde med driftsmedarbejdere fra FFV, der blandt andet sørger for adgang til bygværkerne. Når alle data er registreret, afleveres oplysningerne i DANDAS XML-format, så de kan indlæses direkte i forsyningens ledningsdatabase.

Brug for sparring?

Sparring, rådgivning, opmåling og et stort kendskab til data skabte resultater hos FFV. Skal vi også lave dataanalyse af jeres ledningsdatabase? Tag fat på vores forsyningsteam, som står klar til at skabe merværdi for jer og finde den løsning, der matcher netop jeres udfordringer.

Kontakt os

Hans Holm-Tygesen
Senior civilingeniør
Mobil +45 4087 4080
hht@geopartner.dk