Når Sprit bliver til by

Geopartner bistår med 3D scanning, Revit modellering mv. på byudviklingsprojektet i den gamle Spritfabrik i Aalborg

Visualisering af ‘Spritten’ i Aalborg som er under udvikling til nyt by-, kultur- og boligområde. Kilde: Spritten-Aalborg

Den gamle spritfabrik i Aalborg, i daglig tale bare ”Spritten”, er under hastig byudvikling. Fabrikken ved Limfjorden i Aalborg blev indviet i 1931, og produktionen fortsatte frem til 2015, hvor området også blev fredet. Året forinden i 2014 var området blevet overtaget af A. Enggård, hvor udvikler Martin Nielsen havde optionsret til den gamle fabrik.

Martin Nielsen har via selskabet Spritten A/S nu indløst købsoptionerne til de gamle fabriksbygninger, og A. Enggaard A/S er gået i gang med opførelsen af nye byggerier på den resterende del af grunden.

Geopartner i Aalborg har gennem årene haft et tæt samarbejde med Martin Nielsen og hans rådgivere.  

Vi har bl.a. udarbejdet BBR opgørelser på et nyprojekteret byggeri tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group , og senest er vi i gang med at 3D scanne og Revit modellere de eksisterende fabriksbygninger. Revit modellerne skal benyttes af Elgaard Architecture som projekteringsgrundlag for det videre arbejde.

Vi har også tidligere 3D scannet og Revit modelleret Kedelbygning – det nye Artcenter, for Praksis arkitekter. Det nye Artcenter skal integreres med et kommende kunstværk skabt af den argentinske kunstner Tomás Saraceno. Værket består af 68 glasmoduler, der hver måler 4,5 m i diameter. Når de sættes sammen, vil værket nå en højde af 30 m og vil blive verdens største kunstværk i glas.

3D scanning i Spritten i Aalborg

”Det er et utrolig interessant projekt at være en del af, med dets enestående kulturhistorie og de spændende planer, der ligger for fremtiden. Vi er glade for at kunne bidrage positivt ind i projektet, og fagligt er det rigtigt spændende. Vi 3D scanner og modellerer med stor nøjagtighed og høj detaljeringsgrad, så rådgiverne får det bedste og mest retvisende grundlag at projektere ud fra og træffe beslutninger på”, udtaler projektleder ved Geopartner, Morten Thoft.

Vil du have hjælp til dit lokale projekt, kontakt din landinspektør i Aalborg her

Vil du høre mere om scanning, så kontakt mig:

Anders Flensborg Iversen
Landinspektør, teamleder 3D-laserscanning og drone
Mobil +45 2869 4032
afi@geopartner.dk