Dronen på arbejde i Vietnam

Arbejdsopgaverne var velkendte, men alligevel adskilte projektet sig fra en helt almindelig arbejdsuge i Geopartner. I juni 2016 rejste to af vores erfarne kort- og landmålingsteknikere, Thomas Fredberg og Dzenan Ekmescic, nemlig til en øde ø i Vietnam, hvor de lavede opmåling til et nyt, stort og bæredygtigt resort.

Drone leverer højdemodeller af jungleø

For at kunne søsætte projektet skal vores kunde, Topas Travel, præsentere et udkast for de vietnamesiske myndigheder, og vi bidrog dertil med opmålinger og højdemodeller af øen.

– “Det er en meget ufremkommelig jungleø, og vores eBee drone var derfor et effektivt redskab til at løse opgaven med. Den gav os ortofotos med koter, og sammen med traditionel landmåling med totalstation leverede vi højdemodeller, som kunden kan aflevere til myndighederne, og arkitekten kan tegne videre ud fra”, fortæller Thomas. 

Mødet med de lokale

Ud over ris morgen, middag og aften bød turen til Vietnam også på et møde med lokalbefolkningen, der hjalp Thomas og Dzenan rundt på den ubeboede ø.

– “Det var en speciel oplevelse at komme ud blandt de lokale. Øen er ubeboet, og hver dag tog det en time at sejle ud til den. Derfor havde vi fire vietnamesere med os, der med machete kunne hugge os vej gennem de ufremkommelige dele af øen”, fortæller Thomas. 

Det nye resort er bæredygtigt, og skal derfor indeholde solceller sammen med restaurant, hotel og ferieboliger bestående af naturmaterialer.